Πύρινος όλεθρος στη Χιλή! Τουλάχιστον 19 νεκροί (vid)

Δεκάδες οι αγνοούμενοι...

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται από τη Χιλή, όπου δασικές πυρκαγιές σκορπούν τον θάνατο, αφού τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ έχουν καεί έως στιγμής 1.100 κατοικίες.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Χιλής, Καρολίνα Τόχα, συνολικά 92 δασικές πυρκαγιές καίνε αυτή τη στιγμή στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας, οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα.

Οι πιο θανατηφόρες πυρκαγιές επικεντρώνονται στην περιοχή του Βαλπαραΐσο, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι να συμβουλεύουν τους κατοίκους να μην εκκενώσουν τα σπίτια τους για να διευκολύνουν τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων. Η Tohá δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους 19 νεκρούς, εκτιμάται, ωστόσο ότι είναι δεκάδες οι αγνοούμενοι.

Είπε ότι δύο πυρκαγιές κοντά στις πόλεις Quilpué και Villa Alemana είχαν κάψει τουλάχιστον 8.000 εκτάρια (19.770 στρέμματα) από την Παρασκευή. Μία από τις πυρκαγιές απειλούσε το παραθαλάσσιο θέρετρο Viña del Mar, όπου ορισμένες γειτονιές έχουν ήδη πληγεί σοβαρά.

Στη Villa Independencia, μια γειτονιά στην πλαγιά του λόφου στο ανατολικό άκρο της πόλης, πολλά τετράγωνα κατοικιών και επιχειρήσεων καταστράφηκαν. Καμένα αυτοκίνητα με σπασμένα τζάμια στριμώχνονταν στους δρόμους, οι οποίοι ήταν καλυμμένοι με στάχτες.

Exit mobile version