Ραγδαίες εξελίξεις: Το Ιράν ετοιμάζει… αντίποινα στο Ισραήλ

Είναι ραγδαίες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς πριν από λίγο, η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε πως το ανώτατο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώραςμ αποφάσισε ότι απαιτείται απάντηση στο ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο στη Δαμασκό.

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου, το Ισραήλ έπληξε με πυραύλους που εκτόξευσαν μαχητικά F-35, κτήριο δίπλα από το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό της Συρίας, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία και τον Λίβανο, Ζερά Ζαχεντί, καθώς και 6 ακόμα μέλη της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Ραϊσί, είχε προαναγγείλει πως η απάντηση στο Ισραήλ θα είναι ηχηρή και φαίνεται, πλέον, πως είναι θέμα χρόνο να έχουμε αντίποινα τόσο από το Ιράν, όσο και από τη Χεζμπολά.

Ο Ιρανός πρόεδρος, Ραΐσι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ, λέγοντας ότι το Ισραήλ και οι υποστηρικτές του σίγουρα θα τιμωρηθούν για την επίθεση στο ιρανικό προξενείο.

Ο γραμματέας του Πενταγώνου, ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ιράν μέσω ιδιωτικού καναλιού ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση και ότι δεν εμπλέκονται, αυτό υπό τον φόβο των ιρανικών αντιποίνων κατά των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων.

Δείτε στο βίντεο, ποιος ήταν ο Ζαχεντί, που σκοτώθηκε από την ιρανική επίθεση στη Δαμασκό.

 

Exit mobile version