Σε κατάσταση πολιορκίας η Αλεξανδρούπολη! Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Εκκενώθηκε και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πλοίο επιτάχθηκε και μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο στο λιμάνι της πόλης.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη, η πόλη βιωνει για τέταρτη ημέρα την πολιορκία της πύρινης λαίλαπας, η οποία έφτασε έως και τις παρυφές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, το οποίο εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά μέσα σε τμήμα της αυλής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του. Οι συγγενείς ασθενών είχαν κληθεί νωρίτερα να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια εφόσον ήταν δυνατή η έκδοση εξιτηρίου.

Όπως μετέδωσε ο Κώστας Καντούρης από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις που πιθανώς να οφείλονται σε φιαάλες οξυγόνου που βρίσκονταν στον χώρο. Ο κίνδυνος για το νοσοκομείο λίγο πριν τις 06.00 το πρωί δείχνει να έχει περιοριστεί με ισχυρές μονάδες της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν να σβήσουν τις φλόγες.

Μετά τις 02:00 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε περιοχές δίπλα στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση οκτώ οικισμών. Συγκεκριμένα το μήνυμα εστάλη σε Ελαιώνα, Έλατο, Πεύκη, Άγιο Γεώργιο, Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή ενώ χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνονται από την περιοχή που φλέγεται.

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλεους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και είναι σε σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο, τον ΑΓΕΕΘΑ και τον ΥΠΑΡΧΗΓΌ του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Exit mobile version