Σούπερ τυφώνας Mawar σαρώνει το νησί Γκουάμ (Vid)

Στην κατηγορία 5 του σούπερ τυφώνα έχει αναβαθμιστεί ο τροπικός κυκλώνας Mawar, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στο νησί Γκουάμ.

Ο σούπερ τυφώνας «Mawar» ενισχύθηκε περαιτέρω κινούμενος προς το νησί Γκουάμ, το οποίο έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένας ισχυρός τυφώνας που στοχεύει στο Γκουάμ θα μπορούσε να είναι ο ισχυρότερος τροπικός κυκλώνας που έπληξε το νησιωτικό έδαφος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Από το απόγευμα της Τετάρτης το μάτι του τυφώνα Mawar περνούσε πάνω ή πολύ κοντά στο βόρειο Γκουάμ με ανέμους 224 km/h (140 mp/h), κάτι που ισοδυναμεί με τυφώνα κατηγορίας 4.

Ο Mawar θα μπορούσε να φτάσει σε μια σπάνια στεριά στο Γκουάμ, η οποία θα συνέβαινε για πρώτη φορά από το 1976 που το νησί χτυπήθηκε άμεσα από τυφώνα κατηγορίας 4.

Προηγούμενη πρόβλεψη προέβλεπε ότι ο Mawar θα χτυπήσει το νησί ως σούπερ τυφώνας που σφύζει από ανέμους με ταχύτητα 260 km/h (160 mph), ισοδύναμο με τυφώνα κατηγορίας 5.

Το μεγαλύτερο μέρος του Γκουάμ ήταν χωρίς ρεύμα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, με το ενεργειακό δίκτυο του νησιού να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια μόνο σε 1.000 από τους περίπου 52.000 κατοίκους του λόγω των «βαρέων δυσμενών συνθηκών» του Mawar, σύμφωνα με την Αρχή Ενέργειας του Γκουάμ.

Δείτε τις εικόνες από το πέρασμα του Mawar από το νησί Γκουάμ στο βίντεο…

https://www.youtube.com/watch?v=NwE-kCQfRYk

Exit mobile version