Ελλάδα - Γεωργία: Σοβαρά προβλήματα

Ελλάδα - Γεωργία: Σοβαρά προβλήματα

Ματς για πολλά νεύρα με την Εθνική να χάνει με 71 - 72 από τη Γεωργία παρουσιάζοντας κάποια προβλήματα.

Παρόλη την προσπάθεια των Ελλήνων παικτών η Εθνική δεν κατάφερε να κερδίσει τη Γεωργία και σε αντίθεση με την καλή της εμφάνιση έχασε.

Η Εθνική ξεκίνησε δυναμικά το τουρνουά, βάζοντας βάσεις για τη συνέχεια. Η ομάδα του Μίσσα έδειξε ότι δεν επηρεάζεται από απουσίες και παραμένει έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο εντός και εκτός τουρνουά. Το πρώτο δεκάλεπτο για τα παιδιά με την Ευθρόλευκη τελείωσε ιδανικά με 18 - 8, αφού οι Γεωργιανοί έδειξαν ότι ήταν μουδιασμένοι στην αρχή του παιχνιδιού.

Τα τείχη της Ελληνικής άμυνας δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους, καθώς κάθε προσπάθεια του έβρισκε στ τεράστια χέρια των γηπεδούχων. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική επίθεση, για αυτό έκαναν δφάουλ, προκειμένου να αποφύγουν ένα γρήγορο καλάθι, το οποίο θα διεύρυνε ακόμα τη διαφορά. Η Γεωργία δεν τα παράτησε και με ένα ξέσπασμα 8 - 0 κατάφερε και έφερε τη διαφορά στο - 2. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου είχε καταφέρει να γυρίσει το μομέντουμ όλου του αγώνα και να βρίσκεται ένα καλάθι μακριά από την δική μας. Τέλος ημιχρόνου 37 - 33.

Η Γεωργία κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ κάτι, το οποίο έγινε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Η Εθνική ξαναπήρε προβάδισμα για λίγο, μέχρι να απαντήσουν οι παίκτες του Ζούρου και το παιχνίδι να πάρει πάλι φωτιά. Τέλος τρίτης περιόδου 52 - 53, με την Εθνική να κυνηγά τον πόντο.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα έδειξε να τσαντίστηκε στη τέταρτη περίοδο και αποφάσισε να γυρίσει το παιχνίδι και να το καθαρίσει από νωρίς αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό , καθώς οι αντίπαλοι τους δεν τα παρατούσαν τόσο εύκολα και έτσι πάλευε μέχρι τέλους. Η διαφορά βρισκόταν στους συν 2 για την Εθνική ενώ απέμενε κάτι λιγότερο από ένα λεπτό στο παιχνίδι. Την τελική επίθεση των ξένων ανέλαβε ο Τσιντσάντε, ο οποίος έβαλε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο και έφερε τη χώρα του πάλι μπροστά. Τέλος αγώνα 71 - 72.