Θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός: «Εφυγε» ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης

Θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός: «Εφυγε» ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη και στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, καθώς ο νεαρός μπασκετμπολίστας, Θωμάς Κατσαούνης, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο κι έφυγε απ' τη ζώη τόσο πρόωρα και άδικα σε ηλικία, μόλις 20 ετών...

Ο νεαρός αθλητής γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία «Αστέρια» του Θόδωρου Ροδόπουλου.

Στη συνέχεια πήγε στον Μαντουλίδη, για να ακολουθήσει ο Ηρακλής, ενώ φόρεσε επίσης τη φανέλα του Αίαντα Ευόσμου και της Δόξα Λευκάδας.

Ο Κατσαούνης, λόγω των εντυπωσιακών προσόντων του (ήταν 2μ20) είχε τραβήξει τα βλέμματα ομάδων της Basket League, αλλά και κολεγίων του NCAA. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άνοιγμα χεριών του ήταν 2μ25 ήταν ο ψηλότερος εν ενεργεία μπασκετμπολίστας στην χώρα κι ήταν ο ψηλότερος εν ενεργεία μπασκετμπολίστας στην χώρα.

Ο παλαίμαχος σέντερ, Γιάννης Γιαννούλης ήταν από εκείνους που τον έζησαν από κοντά, καθώς δούλευε ατομικά μαζί του (βίντεο). «Μπορεί να ήσουν τεράστιος, αλλά ήσουν ΚΑΛΟ παιδί, είχες σεβασμό και ταπεινότητα. Ο Θεός μας σε πήρε κοντά του γιατί σίγουρα δεν ήθελε να βλέπει έναν ΓΙΓΑΝΤΑ να υποφέρει. Καλό ταξίδι στον παράδεισο, λεβέντη μου, Θωμά μου», ανέφερε το συγκινητικό του μήνυμα στα social media.

Ο Θωμάς έδωσε μεγάλη μάχη για πολλούς μήνες με τον καρκίνο, αλλά τελικά δεν άντεξε κι άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ. Συγκλονιστικό ήταν το μήνυμα του προπονητή, Χρήστου Μαργέλη.

Όπως έγραψε στο Facebook: «Προχτές ζήτησε κι εξομολογήθηκε και κοινώνησε, αποχαιρέτησε την οικογένεια του και χτες αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδ… Αγόρι μου, σε ήθελε ο Θεός για αρχάγγελο… Θα ζεις τώρα στα παλάτια του παραδείσου… Μη μας ξεχάσεις ποτέ… Καλή αντάμωση γλυκό μου παιδί».