Monsters: «Η σιωπή είναι συνενοχή»

Monsters: «Η σιωπή είναι συνενοχή»

Οι «Monsters» εξέδωσαν χθες (10/11) καυστική ανακοίνωση κατά του προέδρου, Βαγγέλη Πλεξίδα και του αρχηγού Κώστα Νεμπεγλέρα με αφορμή την εικόνα που παρουσιάζουν οι «βυσσινί» στο πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα την παρουσία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλο.

Ο οργανωμένος σύνδεσμος των οπαδών της Λάρισας θέλει να ξεκαθαρίζει πως αν οι υπεύθυνοι δεν ακούσουν τις προειδοποιήσεις τους, τότε θα πράξουν αναλόγως με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Για να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, η υποδοχή που έγινε χθες βράδυ στο Imperial μετά τον αγώνα στο Βόλο στην αποστολή της ομάδας δεν ήταν μια πρωτοβουλία οργανωμένων οπαδών γενικώς και αορίστως, αλλά μια πρωτοβουλία της οποίας την ευθύνη αναλαμβάνουμε ξεκάθαρα εμείς σαν Monsters. Φυσικά και πιστεύουμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και σκοπός ήταν και είναι να βρεθούμε απέναντί του, κάτι το οποίο χθες δεν ήταν εφικτό. Επειδή, όμως, δε θεωρούμε άμοιρους ευθυνών και όλους εκείνους που απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα για την εικόνα που παρουσιάζεται μέσα στο γήπεδο αποφασίσαμε να δράσουμε έστω και έτσι.

Τελικά, είδαμε τους παίχτες που περιμένουμε να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της ΑΕΛ και τους υπεύθυνους της αποστολής να το σκάνε σαν τα ποντίκια και να μην έχουν την ελάχιστη ευθιξία να σταθούν μπροστά μας και να αντιμετωπίσουν όλα όσα είχαμε να τους πούμε, ενώ ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι στον πανικό τους να το βάλουν στα πόδια παράτησαν δύο συμπαίχτες τους, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα μόνο ομάδα δεν είναι. Νούμερο ένα ποντίκι αυτός που θέλει να λέγεται αρχηγός και φοράει το περιβραχιόνιο στο χέρι του, εκείνος που φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 6, ο ίδιος που λίγους μήνες πριν τολμούσε να βάλει φαρδιά πλατιά την τζίφρα του σε μια κατευθυνόμενη ανακοίνωση εις βάρος μας, εκθειάζοντας παράλληλα την καρικατούρα που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Πλεξίδας.

Διαπιστώσαμε, λοιπόν, ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν έχουν τα κότσια να σταθούν ως ομάδα απέναντί μας και να αναλάβουν την όποια ευθύνη τους αναλογεί, αλλά και να ακούσουν όλα όσα είχαμε να τους πούμε. Από τους δύο συναδέλφους τους (Σαρακατσάνο-Αθανασόπουλο), που τελικά καταφέραμε να μιλήσουμε, ζητήσαμε να βγουν δημοσίως όλοι τους και να τοποθετηθούν για όλα όσα συμβαίνουν, εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουν τη στήριξή μας. Στην περίπτωση, όμως, που λουφάξουν και παραμείνουν σιωπηλοί, τους ξεκαθαρίστηκε ότι θα θεωρηθούν συνυπεύθυνοι για την όλη κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Ξεκάθαρα, λοιπόν, η σιωπή είναι συνενοχή. Έχουμε δώσει τη δεύτερη ευκαιρία σε κάποιους να βγουν και να μιλήσουν, διαφοροποιώντας από τη μία τη θέση τους, δίνοντας έτσι από την άλλη ένα δυνατό πάτημα να απομονωθεί ο ένας και μοναδικός υπαίτιος της σάπιας αυτής κατάστασης. Περιμένουμε λοιπόν... Κατά τα άλλα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τα «παιδιά» με τις στολές και τα κράνη, εκείνα που πάνω στην κάψα τους να το παίξουν προστάτες (για χάρη ποιων άραγε;) φρόντισαν χωρίς καμία σκέψη και χωρίς κανέναν απολύτως λόγο να μας ψεκάσουν μπροστά ακριβώς από την είσοδο του ξενοδοχείου, νομίζοντας ότι το να εκτοξεύεις τον καρκίνο που κουβαλάς στο όπλο είναι χαβαλές ή παιχνιδάκι.

Για το τέλος, εσύ που θέλεις να ηγείσαι διοικητικά της ΑΕΛ και όλα τα παρατρεχάμενα τσουτσέκια σου, βρίσκεστε ήδη απέναντί μας. Κι αφού το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι όπως χθες να το βάζεις στα πόδια, κάνε το καλό και άδειασέ μας τη γωνιά».