ΑΕΚ: Το μήνυμα των μαθητών

ΑΕΚ: Το μήνυμα των μαθητών

Για άλλη μια φορά οι μαθητές είχαν τη δική τους θέση στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, περνώντας το δικό τους μήνυμα για ακόμα παιχνίδι.

Το πανό που ανάρτησαν στο χθεσινό (8/2) αγώνα με τον ΑΟ Χανιά για το πρωτάθλημα έγραφε το εξής:«Τα παιδιά χρειάζονται παραδείγματα και όχι κριτικές...». Πρόκειται για ένα ρητό του Γάλλου φιλόσοφου Ζαν Ζακ Ρουσσώ.

Η σχετική ενημέρωση: «Η Μαθητική Κερκίδα της ΑΕΚ λειτούργησε και χθες στη Θύρα 23 του ΟΑΚΑ στον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Α.Ο. Χανίων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έστειλαν ένα μήνυμα που αφορούσε τα συναισθήματά τους και για το πως θέλουν να τους συμπεριφέρονται οι μεγαλύτεροι. Ηταν μια φράση του Γάλλου φιλόσοφου του 18ου αιώνα Jean Jacques Rousseau. Ενός διανοητή που με το έργο του ενέπνευσε τους ηγέτες της Γαλλικής Επανάστασης και τη γενιά των ρομαντικών που ακολούθησε.

«Τα παιδιά χρειάζονται παραδείγματα και όχι κριτικές...» έγραφε το σχετικό πανό που αναρτήθηκε.

Η επόμενη Μαθητική Κερκίδα θα λειτουργήσει στον αγώνα με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό και το σχετικό μήνυμα θα αφορά την έννοια της δικαιοσύνης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης που ακολουθεί λίγες ημέρες αργότερα (20/2)».