Βύζας Μεγάρων: Έφεση για την αφαίρεση βαθμών

Βύζας Μεγάρων: Έφεση για την αφαίρεση βαθμών

Έφεση κατέθεσε η διοίκηση του Βύζα στην απόφαση της ΕΠΟ για αφαίρεση 5 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Στο πλευρό της ομάδας βρίσκεται η διοίκηση του δήμου, με το δήμαρχο να έχει ήδη κανονίσει ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ με σκοπό να του εκφράσει τα επιχειρήματα της ομάδας κατά της παράνομης αυτής απόφασης.

Στη συνάντηση θα βρίσκεται και η διοίκηση του Βύζα καθώς και ο νομικός σύμβουλος της ομάδας Κίμωνας Ευαγγελάτος.

Η ΕΠΟ, αναφερόμενη στην απόφαση του αθλητικού δικαστή (Ιούνιος 2014) για αφαίρεση 5 βαθμών για την υπόθεση πλαστοπροσωπίας (αγώνας της 9-3-2014 με ΠΑΕ Α.Ο. ΧΑΝΙΑ), σημειώνει πως "η ποινή, εκ παραδρομής δεν είχε επιβληθεί µέχρι τώρα, επειδή δεν είχε κοινοποιηθεί στην ΕΠΟ µε τα υπόλοιπα ποινών που διαβιβάζονται από την Football League." Επίσης τονίζεται ότι η ΠΑΕ Βύζας (στο πρωτάθλημα 2013-2014 η ομάδα ήταν ΠΑΕ) "δεν άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου" και πως "οι πειθαρχικές ποινές των ποδοσφαιριστών (αποβολή) και των ομάδων τους ακολουθούν και εκτίονται σε κάθε κατηγορία είτε επαγγελματική είτε ερασιτεχνική (με εξαίρεση μόνο τα πρωταθλήματα υποδομών, άρθρο 37 ΚΑΠ ερασιτεχνών)".

Το τελευταίο καταρρίπτεται από το Βύζαντα, καθώς πουθενά ο ΚΑΠ δεν κάνει λόγο για μεταφορά ποινών από επαγγελματική σε ερασιτεχνική κατηγορία ενώ ορίζεται ρητά το αντίθετο στο άρθρο 111 παρ. 2 Ν2725/99 "Σε περίπτωση υποβιβασμού της ΠΑΕ σε ερασιτεχνική κατηγορία το σωματείο δεν υποκαθίσταται στις ενοχικές ή άλλες υποχρεώσεις της ΠΑΕ".

Το σκεπτικό της έφεσης της διοίκησης του Βύζα συνοψίζεται στα εξής:

Α) Η ποινή επιβλήθηκε στην ΠΑΕ Βύζας με διαφορετική διοίκηση για αξιόποινη συμπεριφορά παραγόντων της .
Β) Η συγκεκριμένη ποινή ήταν εντελώς άγνωστη στην τωρινή διοίκηση του ΑΓΣ Βύζας Μεγάρων καθώς έφεση έπρεπε να υποβάλει η προηγούμενη διοίκηση της ΠΑΕ Βύζας
Γ) Με την εκκαθάριση της ΠΑΕ και την ανάληψη καθηκόντων από την τωρινή διοίκηση, η απόφαση αφαίρεσης βαθμών δεν γνωστοποιήθηκε ώστε να ασκηθεί έφεση εντός της προθεσμίας από τη νέα διοίκηση, και τέλος όπως αναφέρουμε και παραπάνω
Δ) Σε καμία περίπτωση το εν λόγω άρθρο (37 του ΚΑΠ) δεν αναφέρεται σε ΠΑΕ που υποβιβάζονται και υποκαθίστανται από ερασιτεχνικά σωματεία, περίπτωση η οποία δεν ρυθμίζεται από κανένα Κανονισμό της ΕΠΟ, παρά μόνον απ' ευθείας από την αθλητική νομοθεσία.

Η εκδίκαση της έφεσης θα γίνει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου.