Καρεμπέ: «Ενωμένοι κατά του ρατσισμού»

Καρεμπέ: «Ενωμένοι κατά του ρατσισμού»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έπεσε θύμα ρατσισμού στο πρόσφατο ντέρμπι αιωνίων

«Απάντηση είναι να ενωθούμε και να προάγουμε το μήνυμα του σεβασμού», ανέφερε στο μήνυμά του κατά του ρατσισμού μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Αναλυτικά η δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ:

• Ο ρατσισμός δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί μόνο την Ελλάδα ή την αντιπαλότητα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Είναι, κατά βάση, ένα διαρκές πρόβλημα της κοινωνίας μας, τη σήμερον ημέρα και ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να καταπολεμήσουμε μέσω της ενότητας και όχι του διαχωρισμού.

• Τα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα, δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με την ισχυρή αντιπαλότητα. Είναι περισσότερο ένας καθρέφτης των προβλημάτων της διάκρισης και της έλλειψης ανοχής που αντιμετωπίζουμε εν γένει στην Ευρώπη, αλλά και όχι μόνο.

• Υπήρξαν και άλλα περιστατικά προσφάτως, σε διάφορους αγώνες ποδοσφαίρου: Στη Ρώμη, στο Παρίσι και το Ρότερνταμ, για να ονομάσουμε μόνο μερικά από αυτά, ώστε μπορούμε να δούμε ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο παντού και απασχολεί τους πάντες.

• Η καλύτερη απάντησή μας είναι να ενωθούμε και να προάγουμε τα μηνύματα της συμπερίληψης, της εκμάθησης και του σεβασμού. Για παράδειγμα, η UEFA πρόσφατα δημιούργησε νέες καμπάνιες και πήρε νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει να εξαπλωθεί το θετικό μήνυμα. Για παράδειγμα, οι «Καπετάνιοι της Αλλαγής», ένα πρόγραμμα το οποίο και εγώ πρεσβεύω. Η ιδέα εδώ είναι να επιλέξουμε έναν αριθμό από βασικούς παράγοντες αποφάσεων σε διαφορετικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες ανά την Ευρώπη και να τους βοηθήσουμε να προάγουν τη γνώση για το θέμα του διαχωρισμού, στις εκάστοτε αγορές, μέσω συγκεκριμένων ενεργειών.

• Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε την ελίτ να αναγνωρίσει το πρόβλημα. Και μετά μονάχα να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις.