Μαρσελίνιο: «Θέλω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας»

Μαρσελίνιο: «Θέλω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας»

Στην Εθνική Ελλάδος θέλει να παίξει ο Μαρσελίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μιλώντας στην εφημερίδα «ΦΩΣ» είπε για τη ζωή του στην Ελλάδα, αλλά και για το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων για την απόκτησή του.

Για το ενδιαφέρον που φέρονται να δείχνουν μεγάλες ομάδες: «Είναι ωραίο όταν βλέπεις το όνομά σου σε σελίδες εφημερίδων που έχουν θέματα για τον Ολυμπιακό, όπως φυσικά και για άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας. Αυτό μου δίνει κίνητρο και παράλληλα δεν μου επιτρέπει να χαλαρώνω. Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο για όσα γράφονται. Απλώς διαβάζω και ενημερώνομαι. Ειλικρινά δεν γνωρίζω κάτι».

Για το αν έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του: «Όλοι οι επαγγελματίες αθλητές πρέπει να κοιτάμε το βήμα παραπάνω, για να εξελισσόμαστε. Είναι καλό να σκεφτόμαστε έτσι. Όμως στον Ατρόμητο δεν έχω κανένα πρόβλημα και θα έφευγα μόνο για κάτι καλύτερο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα όπως σας είπα και αν κάποιος με θέλει, θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στο σύλλογό μου, που με πιστεύει πολύ και μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας: «Με ρώτησαν αν ήθελα να γίνω Έλληνας πριν από μερικά χρόνια για να παίξω στην Εθνική, την περίοδο που αγωνιζόμουν στην Ξάνθη. Με είδαν με καλό μάτι, το σκέφτηκα, αλλά πέρασε το Μουντιάλ χωρίς να γίνει κάτι. Είχα και πάλι όμως επικοινωνία με τους υπεύθυνους και τους είπα ξανά ότι το βλέπω πολύ θετικά για το μέλλον. Αν χρειάζεται βεβαίως, γιατί υπάρχουν καλοί παίκτες. Εγώ προσωπικά το θέλω πολύ. Όπως σας είπα, η κόρη μου είναι Ελληνίδα. Δεν είμαι ο ξένος που ήρθε για να φύγει. Είναι όμορφο για εμένα αυτό που συμβαίνει εδώ. Μακάρι να παίξω στην Εθνική. Είμαι ευχαριστημένος, η Αθήνα μοιάζει με το Ρίο και ο Ατρόμητος είναι μια δυνατή ομάδα με φιλοδοξίες».

Για τη σχέση του με την Ελλάδα: «Την αγαπάω πολύ. Ήρθα παιδί στη χώρα, μικρός σε ηλικία και... έγινα άνθρωπος, ο άντρας που είμαι σήμερα. Ωρίμασα στην Ελλάδα ως προσωπικότητα και να σας πα ω επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι εδώ γεννήθηκε η κόρη μου. Μου αρέσει ο κόσμος. Μου θυμίζουν τους Βραζιλιάνους. Νιώθω οικεία, όπως στο σπίτι μου. Η νοοτροπία με τη χώρα μου είναι περίπου ίδια. Δεν το βλέπω μόνο επαγγελματικά ή για διακοπές. Μακάρι να μείνω εδώ πολλά χρόνια. Δεν ξέρω τι θα γίνει, όμως αισθάνομαι την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου».