Παπαδόπουλος: «Μας γκρεμισαν για οφειλη 1.000 ευρώ με λαθραιο τροπο»

Παπαδόπουλος: «Μας γκρεμισαν για οφειλη 1.000 ευρώ με λαθραιο τροπο»

Ο Κώστας Παπαδόπουλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Πιερικός δεν θα αγωνίζεται πια στο πρωτάθλημα της Football League, ανακοινώνοντας και επίσημα το τέλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου των «μελανόλευκων»:

«Με συντριβή και οδύνη είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ δεν θα λάβει μέρος εφεξης στην διεξαγωγη των αγωνων PLAY OUT της FOOTBALL League και φυσικά θα υποβιβασθεί στην αμέσως κατώτερη ποδοσφαιρική κατηγορία.

H επιλογή αυτή έγινε ύστερα από νηφάλια στάθμιση των δεδομένων που διαμόρφωσαν σε βάρος της ομάδας μας η ανέντιμη, βρόμικη, άνανδρη και εφιαλτική παρέμβαση του κορυφαίου παράγοντα «γειτονικής» ομάδας.

Χρησιμοποιήθηκε ένα νεαρό παιδί «ως πυρηνική κεφαλή» και εστραφη κατά του ιστορικού ΠΙΕΡΙΚΟΥ απαιτώντας τον μη ορισμό αγώνα (και άρα την μη διεκδίκηση 3 βαθμών) και την αφαίρεση - ως ποινή- και άλλων βαθμών από τον πινάκα βαθμολογίας.

Ακολούθησε η τεράστια συναισθηματική και αγωνιστική προσπάθεια να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα παίζοντας με τον Τίρναβο, πλην όμως είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά την κατάσταση.

Η ομάδα και όσοι την απαρτίζουν (παίκτες, τεχνικοί και στελέχη) δεν έχουν πλέον κίνητρο. Έχω υποχρέωση να διαφυλάξω την ιστορία και την αξιοπρέπεια του Σωματείου. Αποσυρόμαστε από την συνεχεία των αγωνων κατάταξης.

Προσπάθησα πολύ. Ξεπέρασα τις προσωπικές και οικογενειακές αντοχές μου. Πίστεψα πολύ στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι χωρίς το πισώπλατα χτύπημα ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα αγωνιζόταν και του χρόνου στην Β' Εθνική Κατηγορία.

Σαν άνθρωπος έχω, όπως όλοι, την προσωπική μου διαδρομή τόσο σαν επιστήμονας στις δικαστικές αίθουσες όλης της Ελλάδας όσο και σαν στέλεχος της κοινωνικής ζωής του νομοί μας. Η δραστηριοποίηση μου στον χώρο του ποδοσφαίρου είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο πλάνο, μου δημιούργησε τεράστιες εμπειρίες και οικοδόμησα σταθερές φίλιες. Θα συνεχίσω να είμαι στο χωρώ του ποδοσφαίρου ίσως από διαφορετικό μετερίζι.

Αυτού που χωρίς καμιά παραγοντική ηθική, γκρέμισαν για οφειλή 1.000 ευρώ με λαθραίο και υστερόβουλο τρόπο μια από τις πιο ιστορικές ομάδες θα με βρουν μπροστά τους. Η ποδοσφαιρική κοινωνία γνωρίζει και εγώ έχω ευτυχώς ισχυρή μνήμη και θέληση.

Θέλω να ευχαριστήσω και όσους υποστήριξαν την προσπάθεια μου και όσους την κατέκριναν. Οι πικρίες που μπορεί να επιβαρύνουν την ψυχή μου θα περιοριστούν στα τείχη της οικογενειακής στέγης μου αφορώντας έμενα την σύζυγο και το παιδί μου.

Ευχαριστώ τα στελέχη που στρατεύτηκαν στον αγώνα μαζί μου, τους τεχνικούς που συνεργάστηκα, τους ποδοσφαιριστές, τους υπάλληλους της ΕΠΑΕ και ιδιαίτερα τον τεράστιο Πρόεδρο τον Σπύρο Καλογιάννη καθώς και την συντριπτική πλειοψηφία των μέχρι σήμερα Προέδρων των ομάδων με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία.

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος και οι γρατσουνιές που του προκαλούν δεν μπορούν ούτε να απομειωνόσουν το μέγεθος του ούτε να εμποδίσουν την μακρόχρονη δοξασμένη ιστορία του. Θα επανέλθουμε σύντομα».