Πιερικός: Συνέντευξη Τύπου για την επόμενη μέρα

Πιερικός: Συνέντευξη Τύπου για την επόμενη μέρα

Την Δευτέρα (18/5) ο Πασχάλης Τσιτιρόκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε πως μέχρι τις 3/6 θα συσταθεί μια μικρή επιτροπή που θα αναγεννήσει τον Πιερικό.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη:

«Δυστυχώς εδώ πέρα σήμερα δεν είμαστε για ευχάριστο θέμα αλλά αφού ήρθαν τα πράγματα έτσι πρέπει να γίνει, δυστυχώς όπως ξέρετε μετά από παρουσία 8 συνεχόμενων ετών της ομάδας του Πιερικού στη Β'Εθνική, εδώ και κάποιες μέρες έχει ανασταλεί την λειτουργία της, λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι και πως έγινε αυτό, αλλά δεν είναι του παρόντος, και δεν μας αφορά σήμερα, θέλω να σας ενημερώσω όπως πιθανόν θα ξέρετε η ιστορική ομάδα του Πιερικού περνάει στα χέρια του Ερασιτέχνη και φυσικά εμείς έχουμε την μεγάλη ευθύνη το να μπορέσουμε να βρούμε την λύση της επόμενης μέρας. Μετά από ένα συμβούλιο που έγινε στον ερασιτέχνη, ενημέρωσα τα μέλη το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, παρεμπιπτόντως καθησύχασα τα μέλη του Δ.Σ για κάποιες φήμες που κυκλοφορήσαν περί ευθύνης χρεών στον ερασιτέχνη και στα μέλη του, αυτό το πράγμα δεν υπάρχει, υπάρχει ένας αθλητικός νόμος που έχει ψηφιστεί, που από ότι λέει,θα εξαιρεί τους ερασιτέχνες, εάν αλλάξει ο νόμος και πάλι θα ισχύει από την μέρα της ανακοίνωσης του, οπότε δεν επηρεάζει αυτό τον ερασιτέχνη. Οπότε ο Ερασιτέχνης αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά χρέη της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ».

«Τώρα στο θέμα της επόμενης μέρας, η δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι πάρα πολύ υπεύθυνη. Πρότεινα στο συμβούλιο του Ερασιτέχνη για τις επαφές που θα προκύψουν από σήμερα και πέρα, που ουσιαστικά ο ερασιτέχνης κάνει το άνοιγμα-κάλεσμα σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδοσφαιρικό τμήμα της μεγάλης ομάδας, πρότεινα και συμφωνήσαμε να γίνει μια επιτροπή ανθρώπων που είναι και άνθρωποι εκτός του ερασιτέχνη.
Αυτοί είναι ο πρόεδρος των παλαίμαχων ο Νίκος Καλαμπάκας ο πρόεδρος των προπονητών ο Λακης Τζιουτζιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπαζιώγας, ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη ο Κ.Πάσχος και εγώ. Για να κάνουμε τα πράγματα πιο συγκεκριμένα, απο σήμερα 18 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου αυτή η ομάδα επαφών θα ασχοληθεί με το κομμάτι του να βρει λύση για την επόμενη μέρα του Πιερικού, είτε από ανθρώπους που θα πλησιάσουν μόνοι τους για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο το να ασχοληθούν με την ομάδα, είτε με ανθρώπους που θα πλησιάσουμε εμείς που πιστεύουμε ότι θέλουν και μπορούν να ασχοληθούν με την ομάδα.

3/6 λοιπόν που τελειώνει η καταλυτική ημερομηνία, (καθώς πρέπει να βάλουμε μια), ελπίζω να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι και την επόμενη μέρα 4/6 θα γίνει μια άτυπη συνέλευση στην Εκάβη οπού θα ενημερώσουμε το σώμα και τα μέλη για το τι έχουμε κάνει αυτό το δεκαπενθήμερο, για το ποιους ανθρώπους έχουμε και μας έχουν πλησιάσει.

Θα βάλουμε κάτω όλα τα δεδομένα και φυσικά από κοινού τα μέλη της γενικής συνέλευσης θα δούμε την καλύτερη λύση που θα επιλέξουμε για την ομάδα μας. (και 10 μέρες μετά θα γίνει και η γενική συνέλευση (εκλογές ερασιτέχνη). Δεν σας κρύβω ότι στόχος δικός μου και όλων τον παιδιών που απαρτίζουν την ομάδα επαφών, είναι η λύση να έρχεται από άνθρωπο ντόπιο, δεν έχω πρόβλημα φυσικά για τους ανθρώπους εκτός Κατερίνης, άλλα θα προτιμούσα από τους ανθρώπους της πόλης μας, επειδή ενδεχομένως η ''μπίζνα'' που πρόκειται να κάνουμε θα πρέπει να ''τρέφει'' κάποια αισθήματα για την ομάδα του Πιερικού.

Αν και δεν θα υπάρξει αποκλεισμός και ενός ανθρώπου εκτός Κατερίνης, απλά το θέμα του θα εξεταστεί περισσότερο καθώς πρέπει να γνωρίζουμε της προθέσεις τους και στην συνέχεια θα αποφασίσουμε. Ελπίζω μέχρι την καταλυτική ημερομηνία λοιπόν να έχουμε κάποιες προτάσεις, εύχομαι να υπάρξουν άνθρωποι, γιατί νομίζω ότι η Κατερίνη έχει ανθρώπους, που μπορούν και θέλουν να ασχοληθούν με την ομάδα του Πιερικού.
Από την πλευρά του Ερασιτέχνη εννοείται ότι θα υπάρχει οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να παρέχουμε, αυτό είναι δεδομένο και θέλω να πιστεύω ότι απ την στιγμή που φτάσαμε στο σημείο να αναζητούμε τον άνθρωπο της επόμενης μέρας, απλά θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί, και ένα άλλο πράγμα που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει με τα πράγματα έτσι όπως αλλάζουν στο ποδόσφαιρο, νομίζω ότι επιβάλλεται ο Πιερικος να φύγει από την κατηγορία της Γ εθνικής την αμέσως επόμενη χρονιά, διότι αν φύγει την επόμενη χρονιά θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για όλους, και ότι έγινε, θα φανεί απλά σαν ένα ''ατύχημα''.»