Ξηρόφωτος: «Φτάσαμε στο στόχο μας»

Ξηρόφωτος: «Φτάσαμε στο στόχο μας»

Σε συνέντευξή του ο Στέφανος Ξηρόφωτος μίλησε για την πορεία του Πύρασου καθώς και για τους στόχους της ομάδας.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία» δήλωσε:

Για τη φετινή πορεία: «Από την αρχή της περιόδου μπήκε ένα πλάνο από τη διοίκηση που ακολουθήθηκε πιστά από την ίδια, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές. Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας είναι απαιτητικό και πολύ δύσκολο. Όμως είχαμε ενθουσιασμό ως ομάδα και με σκληρή δουλειά καταφέραμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα μέσα στη σεζόν. Ο βασικός στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε, ενώ φέραμε και αποτελέσματα που μας έκαναν υπερήφανους. Ασφαλώς, λοιπόν και είμαστε ικανοποιημένοι».

Για τα σκαμπανεβάσματα του Πυράσου στον α' γύρο: «Όλες οι ομάδες είχαν σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό είχε να κάνει και με το πρόγραμμα. Υπήρχαν συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια με ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο, αλλά και ορισμένα σερί ματς με σύνολα σχετικά υποδεέστερα που τερμάτισαν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι, σχεδόν όλες οι ομάδες «έτρεχαν» ένα σερί, όταν είχαν το σχετικά πιο εύκολο πρόγραμμα. Από την πλευρά μας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το γεγονός ότι ήμασταν μία νεοφώτιστη ομάδα με παίκτες που πρώτη φορά έπαιζαν στη Γ' Εθνική κατηγορία. Οπότε, ήταν λογικό να υπάρχουν κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή μας, τουλάχιστον στην αρχή. Όμως, πρέπει να επαναλάβω ότι τα όποια σερί θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα είχαν να κάνουν κυρίως με το πρόγραμμα των αγώνων».

Για το θετικό σερί στα εκτός έδρας ματς: «Σε αυτή την ομάδα υπάρχει ένα κράμα από ταλαντούχους νέους και χαρισματικούς πιο μεγάλους σε ηλικία παίκτες. Ήταν βασικό το ότι πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Διαπιστώσαμε από κάποιο σημείο και μετά ότι είχαμε δυνατότητες ως ομάδα και ότι θα χάναμε μόνο από τον κακό μας εαυτό. Μπαίναμε στο γήπεδο χωρίς να μας απασχολεί ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Κάναμε το παιχνίδι μας χωρίς φόβο και στο τέλος ερχόταν το θετικό αποτέλεσμα».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής: «Το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν πολύ δυνατό. Αντιμετωπίσαμε ιστορικές ομάδες που εκπροσωπούσαν μεγάλες πόλεις και χιλιάδες φιλάθλους. Μάλιστα λόγω της κρίσης είχαν έρθει και πολλοί παίκτες από επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι που φυσικά ανέβασε τον πήχη των απαιτήσεων».

Για τη διοίκηση του Πυράσου: «Ο Πύρασος έχει πολύ δυνατή διοίκηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα μέλη της ήταν κάθε μέρα στο γήπεδο και βοηθούσαν ο καθένας από το πόστο του. Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος κ. Στάμος και οι συνεργάτες του θα κάνουν όλες τις κατάλληλες κινήσεις προκειμένου ο Πύρασος να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός και τη νέα χρονιά».

Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Ο κόσμος βοήθησε στο μέτρο του δυνατού. Μπορεί να ήταν λιγοστός σε ορισμένα ματς, αλλά μας ενίσχυσε με τις εκδηλώσεις του. Εμείς θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και φυσικά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τον κάνουμε υπερήφανο και τη νέα σεζόν».

Για το αν μπορεί η Νέα Αγχίαλος να έχει μόνιμη ποδοσφαιρική εκπροσώπηση σε Εθνική κατηγορία: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την περιοχή, αλλά με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν κάθε ομάδα. Η νυν διοίκηση έχει δείξει το τι μπορεί να κάνει. Είμαι βέβαιος ότι και στο μέλλον θα πράξει το καλύτερο για την ομάδα προκειμένου να διατηρηθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο».