Τσιαμπέρας: «Σχιζοφρενική η συμπεριφορά της ΠΑΕ Πιερικός»

Τσιαμπέρας: «Σχιζοφρενική η συμπεριφορά της ΠΑΕ Πιερικός»

Λάβρος κατά της ΠΑΕ Πιερικός για την τακτική που ακολουθεί με τις ακαδημίες της, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Τσιαμπέρας.

Ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του Κατερινιώτικου συλλόγου με ανακοίνωση του εξήγησε τον λόγο που δεν προωθήθηκαν παιδιά στη μεγάλη ομάδα, ενώ προανήγγειλε την αποχώρηση του από τη θέση που κατέχει μετά το τουρνουά που θα γίνει στο Ελατοχώρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βαγγέλη Τσιαμπέρα:

«Σεβόμενος πρώτα απ όλα τους συναδέλφους προπονητές τους γονεις που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους τα ίδια τα παιδιά που πλαισίωσαν την ακαδημία κατά εκατοντάδες αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό πρωτα σαν φίλαθλος του ιστορικού Πιερικού και μετά ως υπεύθυνος προπονητής όλης της ακαδημίας θα ήθελα να κάνω έναν μικρό απολογισμό των τελευταίων ετών της ακαδημίας.

Ποιος πίστεψε στο όραμα μιας ακαδημίας στον Πιερικό; Μα φυσικά όλες οι διοικήσεις που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Πρώτος απ' όλους ο Αλέκος Κούτσης ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς γήπεδα και με παιδιά τα οποία τα οποία ήταν μετρημένα στα δάκτυλα του χεριού.

Και τι έκανε; Γήπεδα βοηθητικά για να προπονούνται τα παιδιά.
Από γυρολόγος η ομάδα του Πιερικού (γήπεδα Μαρτίου- Βατανιακου) επιτέλους τα παιδιά έκαναν προπόνηση στην φυσική έδρα του Πιερικού.

Έπειτα ήρθε η προεδρία του Κ. Παπαδόπουλου ο οποίος έδωσε οντότητα στην Ακαδημία. Προσέλαβε 6 Προπονητές ένα για κάθε τμήμα και άνοιξε την Ακαδημία στην πόλη μας. Αποτέλεσμα ήταν να πλαισιώνουν την ακαδημία περίπου 180 παιδιά. Ο ανταγωνισμός μεγάλος. Έπρεπε με την δουλειά μας να αποδείξουμε ότι η μεγαλύτερη ομάδα του νομού είναι ο Πιερικός. Δύσκολο πράγμα αυτό γιατί τα προηγούμενα χρόνια της Δ' Εθνικής η ομάδα είχε απαξιωθεί.

Οι τελευταίες δυο θητείες με Πρόεδρο τον Π. Τσιτιρόκη η Ακαδημία έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ταξίδεψε σε όλη την χώρα και στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε τουρνουά φωνάζοντας ότι ο Πιερικός δεν είναι μόνο μια επαγγελματική ομάδα αλλά έχει και υποδομές. Τι πετύχαμε;

Βήμα-βήμα με υπομονή και πολύ δουλειά η ακαδημία του Πιερικού καταξιώθηκε στα μάτια του κόσμου στους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν ποδόσφαιρο και να ανήκουν σε ένα σύλλογο με το βαρύ όνομα όπως είναι ο Πιερικός.

Η ακαδημία του Πιερικού πλέον έχει στις τάξεις του περίπου 150 παιδιά σε όλες τις κατηγορίες Κ-9 -Κ11-Κ13-Κ-15και οργάνωσε την Κ-17 μια νέα κατηγορία ώστε τα παιδιά αυτά να πλαισιώνουν την Κ20 της ΠΑΕ.

Σαν ακαδημία έχουμε εισπράξει πάρα πολλές φορές εύσημα από πολλούς φορείς όπως η ΕΠΣ Πιερίας και η ΕΠΣ Μακεδονίας που μας έχει τιμήσει σε ειδικές τελετές.

Πολλοί θα ρωτήσουν και τι έγινε ποιος παίκτης ξεπετάχτηκε από τα σπλάχνα του Πιερικού.

Εδώ υπάρχει απάντηση και είναι ότι η ακαδημία η αρμοδιότητα της φθάνει μέχρι την Κ15 και τώρα τελευταία την Κ-17 και τα παιδιά μετά παραδίδονται στην αρμοδιότητα της ΠΑΕ η οποία τα τελευταία χρόνια επέδειξε μια σχιζοφρενική συμπεριφορά ενώ τα μικρά τμήματα λειτουργούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την Κ20 την άφησαν στο έλεος της τύχης με τα γνωστά αποτελέσματα της τελευταίας χρονιάς.

Είμαι υποχρεωμένος από την θέση που κατέχω τα τελευταία τέσσερα χρόνια σαν τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας να υπερασπιστώ το έργο των συναδέλφων προπονητών των εφόρων και το δικό μου γιατί πραγματικά πίστεψαν σε αυτό που έκαναν και κάνουν μέχρι σήμερα.

Ο Πιερικός είναι μεγάλο σωματείο στην Πιερία και την Ελλάδα

Τον Πιερικό τον πολέμησαν τον πολεμούν και θα συνεχίσουν να τον πολεμούν εντός και εκτός νομού όσον αφορά την ακαδημία

Είμαι υπερήφανος που δούλεψα αυτά τα χρόνια στον Πιερικό και συνεργάστηκα με πολλούς ανθρώπους που αγαπούν τον Πιερικό. Επειδή αναμένονται εκλογές στον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και θα προκύψει νέα διοίκηση και επειδή η ακαδημία σε λίγες ημέρες θα τελείωση την χρόνια με το τουρνουά που γίνεται στο Ελατοχώρι όπου συμμετέχουν δυο τμήματα το παιδικό και το προπαιδικό με 45 ποδοσφαιριστές, εγώ προσωπικά θα υποβάλλω την παραίτηση μου από τεχ/κος Δ/ντης της ακαδημίας ώστε η νέα δ/σ να κάνει τον προγραμματισμό όπως αυτή θεωρεί καλύτερο για την ακαδημία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους του Πιερικού, τον Α. Κούτση, τον Κ. Παπαδόπουλο και τον Π. Τσιτιρόκη που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Όλους τους γονείς που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και όλα τα παιδιά που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους προπονητές και όλους τους εφόρους που δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια για την ακαδημία και τον Πιερικό.

Εύχομαι στο νέο ΔΣ. να πετύχει και να δώσει περισσότερη προσοχή στην ακαδημία και να την κάνει ακόμη καλύτερη.

Με Τιμή
Τσιαμπερας Ευαγγ.
Τεχ/κος Δ/ντης
Ακαδημίας ΣΦΚΠιερικος
Προπονητής uefa β».