Παπαδόπουλος: «Η ομάδα θα συνεχίσει στη Γ' Εθνική»

Παπαδόπουλος: «Η ομάδα θα συνεχίσει στη Γ' Εθνική»

Ο Κώστας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως ο Πιερικός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Γ' Εθνική μιας και ελέω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στη Football League... ακόμα και αν η ΕΠΟ πάρει διαφορετική απόφαση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου των «μελανόλευκων» στη συχνότητα του «Arena FM 89,4»:

«Εγώ το λέω ως πρόεδρος του Πιερικού πως και να γίνει αυτό με τις ομάδες της Β' εθνικής εγώ θα την συνεχίσω στην Γ'. Αυτό θα το κάνω για να μην λέει κανείς πως υπάρχει κάτι από πίσω. Υπάρχουν μόνο αγνές σκέψεις και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Ο Πιερικός έχει προβλήματα και θα συνεχίσει στη Γ'. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δηλώσω την ομάδα στην Β'».

Για το αν το θέμα με τη μορφή του πρωταθλήματος τη νέα σεζόν θα οδηγηθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ: «Δεν πιστεύω πως θα πάει αυτό το θέμα στην ΕΠΟ. Το θέμα που συζητήσαμε εμείς ήταν της Επισκοπής και είπαμε πως αν υπάρχει πρόβλημα να υπάρξουν 20 ομάδες τότε θα είναι πολύ πιο βιώσιμο να πάμε σε δύο ομίλους. Αυτή την στιγμή κανείς δεν ξέρει αν οι ομάδες της Α' εθνικής θα πάνε στη Β' και πριν επικυρωθεί η βαθμολογία δεν μπορεί να ξέρει κανείς τίποτα. Θα δούμε τι θα γίνει εκεί και αφού ξεκαθαριστεί θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να συγκροτήσουμε έναν ή δύο ομίλους. Εμείς κατευθυνόμαστε στους δύο ομίλους για να κάνουμε έναν συγκερασμό στην νομιμότητα και στην πρακτικότητα. Σε έναν όμιλο θα καταλήξουμε να έχουμε στο τέλος 10-11 ομάδες. Πρέπει να ανέβουν οι δευτεραθλητές της Γ', να παραμείνουν και οι ομάδες του πλέι – άουτ και να εφαρμόσουμε και την νομιμότητα αλλά και την αναγκαιότητα να διοργανώσουμε ένα ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα. Όλα αυτά είναι επεξεργασίες που κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα. Ακόμα είναι όλα στον αέρα. Υπάρχουν πολλά θέματα και πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα η επικύρωση της Α' εθνικής. Η ημερομηνία της 3ης Ιουλίου πιστεύω πως θα είναι πολύ κρίσιμη».

Για την περίπτωση του Άρη: «Είμαι βέβαιος πως η φυσική θέση του Άρη είναι η Α' εθνική και πως η νομική προσπάθεια του Άρη αυτή την στιγμή τον οδηγεί στη Β'. Είμαι σίγουρος πως ο Άρης θα παίξει του χρόνου στη Β' εθνική. Απλά πρέπει οι άνθρωποι του να ξέρουν τι θα γίνει. Τον Ιούλιο θα ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει γιατί υπάρχει μια χρονική πίεση».