Γίνεται και πάλι Εθνικός Πειραιώς 1923!

Γίνεται και πάλι Εθνικός Πειραιώς 1923!

Ο Εθνικός μπορεί να γίνει και πάλι Εθνικός Πειραιώς 1923, καθώς πέρασε η αλλαγή στον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

Εδώ και καιρό, η διοίκηση του Εθνικού ΟΦΠΦ βρισκόταν σε συνομιλίες με τον ερασιτέχνη Εθνικό Πειραιώς 1923, προκειμένου να συνενωθούν ως προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Με την αλλαγή στον ΚΑΠ, ο Εθνικός Πειραιώς 1923 μπορεί να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική χωρίς να ξεκινήσει από την κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία (Γ Πειραιά) όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πέρασε η πολυπόθητη αλλαγή στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (Κ. Α.Π. , Άρθρο 27 , β) και ανοίγει ο δρόμος για την επανένωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον ερασιτέχνη Εθνικό ΟΦΠΦ.

Σύμφωνα με την καινούργια διάταξη, ο Εθνικός ΟΦΠΦ μπορεί να πάρει την θέση του Εθνικού Πειραιώς 1923 στην Γ Εθνική και όχι να ξεκινήσει από την κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία (Γ Πειραιά) όπως ίσχυε μέχρι σήμερα .

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και με την επίσημη ανάρτηση του νέου ΚΑΠ αναμένεται (και με την συνδρομή της ΕΠΣ Πειραιά που έχει ήδη επικυρώσει το αίτημα του Εθνικού) να τελειώσουν τα διαδικαστικά ώστε στο επερχόμενο πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2015/16 η ομάδα να λάβει μέρος υπό την σκέπη του ιδρυτικού σωματείου.