Αναγέννηση Καρδίτσας: Έκανε τον απολογισμό της σεζόν

Αναγέννηση Καρδίτσας: Έκανε τον απολογισμό της σεζόν

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έκανε την καθιερωμένη αποτίμηση της σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» μέσω ανακοίνωσης που ξεπερνάει τις 4.000 λέξεις στάθηκαν στις δυσκολίες, τα εμπόδια και τα κατορθώματα του συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψαν μεταξύ άλλων να εκτοξεύσουν και τα βέλη τους σε όσους τους πολέμησαν μέσα στην χρονιά.

Πιο αναλυτικά:

«Βιβλίο ολόκληρο θα μπορούσαμε να γράψουμε για τον διοικητικό απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Αναγέννηση. Με το κλείσιμο της σεζόν 2013-2014 όπου η Αναγέννηση πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά από καταβολής των συμμετοχών της στην επαγγελματική δεύτερη εθνική κατηγορία (1993), η διοίκηση της ομάδας κατά την πάγια τακτική που ακολουθούνταν από το 2011 έκλεισε άμεσα τις εκκρεμότητες κι άρχισε να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα. Το γεγονός ότι η ομάδα έφθασε να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την είσοδό της στα πλεϊ όφ της ανόδου την οποία έχασε από πολλές συγκυρίες και μόλις για τέσσερις βαθμούς, επιβεβαίωσε απόλυτα τον σχεδιασμό που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι μετά την άνοδο από τη Γ' Εθνική.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...

Ο σχεδιασμός όμως της φετινής σεζόν, θα γινόταν υπό το βάρος πολλών πραγμάτων, καταρχήν οικονομικών απαιτήσεων που θα έπρεπε να σηκώσουν συγκεκριμένοι άνθρωποι και φυσικά αγωνιστικών δεδομένων σ' ένα πρωτάθλημα που θα ήταν το πιο δύσκολο όλων των εποχών διότι θα υποβιβάζονταν οι μισές ομάδες...

Η αποχώρηση από τα διοικητικά του Γιώργου Πέτρου (ενός ανθρώπου που σήκωνε μαζί με τον Βασίλη Μπούρμπο το κυρίως οικονομικό βάρος τις προηγούμενες δύο σεζόν, ενώ είχε και θητεία άλλες δύο από τη χρονιά της πτώσης από τη Β' Εθνική το 2010 και στη συνέχεια στη Δ' Εθνική με μεγάλη οικονομική συνεισφορά), λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δημιούργησε επιπρόσθετες δυσκολίες.

Η διοίκηση άμεσα ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της και γνωστοποίηση όλων των οικονομικών δεδομένων προς τον κόσμο της ομάδας πως απαιτούνται συγκεκριμένα νούμερα (διαρκείας, μέλη, χορηγίες) συμπαράστασης για να είναι η Αναγέννηση ανταγωνιστική και σε υψηλό επίπεδο και τη νέα σεζόν. Ταυτόχρονα για άλλη μια φορά άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για την είσοδο κι άλλων ενδιαφερομένων να πλαισιώσουν ή και ν' αναλάβουν εξολοκλήρου την λειτουργία της ομάδας.

ΤΟ "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ" ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Το καλοκαίρι "έσκασε" (ύστερα από καιρό) και... "επενδυτικό" ενδιαφέρον για την Αναγέννηση. Μέσω Καρδιτσιωτών γνωστοποιήθηκε ενδιαφέρον για αγορά της ΠΑΕ από επιχειρηματία εξ Αθηνών τον οποίο εκπροσώπησε ο κ. Νύχταρης. Η διοίκηση έδωσε όλα τα στοιχεία των συζητήσεων στη δημοσιότητα κάνοντας μια ανακοίνωση που θα μείνει στην ιστορία όχι της ομάδας, αλλά των ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου γνωστοποιώντας με το "ν" και με το "σ" όλα τα οικονομικά και θέτοντας τον υποψήφιο αγοραστή στη διάθεση της Γενικής Συνέλευσης για να παρουσιάσει το πλάνο του. Όλως παραδόξως μετά τη δημοσιοποίηση όλων των συζητήσεων και των αριθμών, ο υποψήφιος επενδυτής αντί να εκτιμήσει την απόλυτη διαύγεια και την ξεκάθαρη εικόνα μιας νοικοκυρεμένης ΠΑΕ για να επενδύσει, εξαφανίστηκε πριν καν εμφανιστεί και το σενάριο έλαβε τέλος άδοξα...

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ

Στις αρχές Ιουλίου, παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις της διοίκησης για ανάγκη πολυσυμμετοχής και αύξηση των διαρκείας και των μελών και γενικώς της συμπαράστασης, η εικόνα που έχει μπροστά της η διοίκηση για να χτίσει τη νέα σεζόν, είναι απογοητευτική. Περίπου 130 εισιτήρια διαρκείας και 80 εγγεγραμμένα μέλη... Αρχές Σεπτεμβρίου όπου και ολοκληρώθηκε η διάθεση, τα διαρκείας έφθασαν τα 350 συνολικά και τα μέλη 85 για να καταλήξουν μέσα στη χρονιά στα 89.

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Νούμερα δηλαδή άκρως απογοητευτικά παρά τις εκκλήσεις και την ξεκάθαρη εικόνα της ομάδας. Η βοήθεια από τον Δήμο ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ αφού όχι μόνο δεν θα άλλαζε ο χλοοτάπητας του Σταδίου, αλλά καταργήθηκαν και τα εκδοτήρια εισιτηρίων με το έργο της ανάπλασης!!! Και μαζί και οι πόρτες εισόδου! Έμεινε μία από το Κολυμβητήριο!!! Οι πολιτικοί δε εκπρόσωποι της περιοχής (βουλευτές) όχι μόνο δεν βοήθησαν σε κάποια χορηγία, αλλά δεν πήραν ΟΥΤΕ ΕΝΑ εισιτήριο διαρκείας!!! Εξαίρεση μόνον ο βουλευτής Νίκος Μιχαλάκης που ως γιατρός έκανε δωρεάν για άλλη μια φορά τις καρδιολογικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών και τα 10 εισιτήρια που πήρε ο Δήμος.

Η μοναδική ουσιαστική βοήθεια που είχε η Αναγέννηση και κατά την φετινή σεζόν ήταν από την Περιφέρεια Καρδίτσας και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Βασίλη Τσιάκο που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και συμπαραστάθηκε στη διοίκηση και στην ομάδα. Όχι μόνο δεν συνεισέφεραν σε κάτι ουσιαστικό οι υπόλοιποι θεσμικοί φορείς και πρόσωπα της περιοχής, αλλά με τις κινήσεις τους έβαζαν και τρικλοποδιές. Στο άθλιο Δημοτικό Στάδιο όχι μόνο δεν αλλάχτηκε ο χλοοτάπητας αλλά καταργήθηκαν οι πόρτες και τα εκδοτήρια εισιτηρίων!!! Η Αναγέννηση αγόρασε κοντέϊνερ που το έστησε στο Αθλητικό Πάρκο για να εξυπηρετεί τους φιλάθλους και έβαζε συνεχώς χρήματα (πέρα από τα άλλα έργα που έκανε στα κιγκλιδώματα στο χορτάρι και στ' αποδυτήρια) ακόμη και για πετρέλαιο θέρμανσης. Μια τραγωδία δηλαδή...

ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το μόνο εύκολο, λοιπόν, εκείνη τη δεδομένη στιγμή ήταν για τα μέλη της διοίκησης να πετάξουν "λευκή" πετσέτα και να αποχωρήσουν έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό τους απίστευτες επιτυχίες και την καλύτερη σεζόν στη Β' Εθνική... Αντ' αυτού επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, αυτόν της ευθύνης απέναντι στην ομάδα και ξεκίνησαν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν με ρεαλιστικό μπάτζετ με δεδομένα τα νούμερα συμπαράστασης, συγκεκριμένη φιλοσοφία και υπερβατική προσπάθεια και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο Βασίλης Μπούρμπος σε συνεργασία με τον Σάκη Θεοδοσιάδη (που θα συνέχιζε για τέταρτη σεζόν!) ανέλαβαν και πάλι εξολοκλήρου τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Έγιναν οι προσθήκες συγκεκριμένων παικτών, διατηρήθηκε η φιλοσοφία της εντοπιότητας του ρόστερ και η ομάδα ξεκίνησε επιλέγοντας για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το Μουζάκι (την περιοχή δηλαδή) για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Κουλίδης, Μέλκας, Παπαργυρίου, Βουτσιάς, Τζέκος, Παναγιωτόπουλος και για πρώτη φορά ένας ξένος από την αρχή της σεζόν, ο Νίκιτς ήταν οι παίκτες που αποκτήθηκαν και συμπλήρωσαν τα κενά των αποχωρησάντων (Χλωρός, Γήτας , Σιαράβας, Κουκούλης, Γεωργακόπουλος). Όλοι τους πλην του Κουκούλη που ήθελε μεταγραφή, έφυγαν από την ομάδα για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους και πλήρως ικανοποιημένοι από τη θητεία τους στην ομάδα. Παρά την μηδαμινή συμπαράσταση μάλιστα έγινε και η υπέρβαση με την απόκτηση τόσο του Νίκιτς (από ομάδα της Ελβετίας), αλλά και του Θέμη Κουλουχέρη στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου...

H ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Πέρα, λοιπόν, από την καθημερινότητα της ομάδας που είχε δεκάδες θέματα που απαιτούσαν συνεχές τρέξιμο και οικονομικές υπερβάσεις (δημόσιες υπηρεσίες, ανεύρεση χορηγιών, οικονομικές υποχρεώσεις ομάδας, εικόνα Ακαδημιών, προπονητήριο, δημιουργία ΠΑΕ, έξοδα φακέλου κλπ) η διοίκηση είχε να διαχειριστεί και την πορεία της ομάδας στο γήπεδο που θα έπρεπε να είναι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός! Στο πιο άδικο και αδυσώπητο πρωτάθλημα από ποτέ, η παραμονή θα ήταν άθλος... Δεν φθάνει που η διοίκηση είχε μπροστά της ένα βουνό, είχε ν' αντιμετωπίσει και το "εσωτερικό πριόνισμα" από "Αναγεννησάρες του γλυκού νερού" που χωρίς καν να είναι μέλη (πόσω δε μάλλον μέτοχοι) δημιουργούσαν κλίμα αποδομητικό με κάθε αφορμή με άποψη αρνητική επί παντός επιστητού. Για τον προπονητή, για τους παίκτες που ήλθαν ή και παρέμειναν, για τη διοίκηση. Γι' αυτούς όμως θα τα πούμε πιο κάτω σε μια ξεχωριστή ενότητα.

Παρά την ψυχρολουσία του άδικου αποκλεισμού από το Κύπελλο Ελλάδας στα δύο ματς με τον Γάζωρο με δύο ισοπαλίες, παρά το μέτριο ξεκίνημα (ισοπαλία 0-0 με Τύρναβο στο Στάδιο) η διοίκηση παραμένει δίπλα στην ομάδα στηρίζοντας και επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά αφού η Αναγέννηση παίρνει μπρός με ένα σπουδαίο διπλό στην Άμφισσα και μια κολλητή νίκη με τον Γάζωρο δείχνοντας ότι και πάλι παρά τις "κρίσεις των ειδημόνων" θα έχει τα κότσια να παλέψει την κατηγορία...
Μάλιστα η διοίκηση χειρίζεται σωστά και το συμβάν με τα επεισόδια στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με το Γάζωρο ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία και με αυστηρούς τόνους απαιτεί καλύτερη αντιμετώπιση της ομάδας από την αστυνομική διεύθυνση και πασχίζοντας για την ενότητα στην οικογένεια της ομάδας καλύπτοντας τους φιλάθλους και ζητώντας κι απ' αυτούς την συνεχή αλλά χωρίς παρατράγουδα συμπαράσταση, πράγμα που συνέβη καθόλη τη διάρκειας της σεζόν. Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν όπου οι οργανωμένοι απείχαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος!

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ

Η χρονιά όμως έμελλε να είναι η πιο έντονη σε κρίσεις και σκαμπανεβάσματα που απαιτούσαν διαχείριση υψηλού επιπέδου κι όχι κινήσεις πανικού. Η πρώτη κρίση έρχεται με τις αποχωρήσεις πριν καλά καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα του Θέμη Κουλουχέρη και στη συνέχεια του Γιάννη Ρόβα κι αφού είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Παρά την προσπάθεια που έγινε οι δύο παίκτες δεν άλλαξαν γνώμη και αποχώρησαν και ταυτόχρονα καταγράφηκαν οι πρώτες φωνές αποδόμησης (από τους γνωστούς κύκλους ) του προπονητή, του ρόστερ, των επιλογών και της στάσης της διοίκησης. Μαζί και οι πρώτες προβλέψεις ότι η Αναγέννηση έχει ήδη πάει για φούντο... Η συνοχή του διοικητικού συμβουλίου όπως έγινε και τις προηγούμενες τρείς χρονιές διατηρήθηκε κάτι που το ποδοσφαιρικό τμήμα το εισέπραττε μαζί με την εμπιστοσύνη για να συνεχίσει με θέρμη την προσπάθεια.

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Έτσι φθάσαμε στις δυο πιο εφιαλτικές και δύσκολες εβδομάδες που βίωσε η Αναγέννηση και όσοι έτρεχαν γι' αυτή από το 2011 και μετά. Η βαριά ήττα στη Ζάκυνθο με 5-1 (η πιο βαριά ήττα της ομάδας όλη αυτή την τριετία) και "καπάκι" το 0-4 από τον Ηρακλή στο Στάδιο με το 0-1 στη Θεσ/κη από την Καλαμαριά δημιουργούν απίστευτα βαριά ατμόσφαιρα και έχουμε έντονους κλυδωνισμούς και στο εσωτερικό. Όλα όσα με κόπο πέτυχε η Αναγέννηση την τελευταία τριετία κινδύνευαν να τιναχθούν στον αέρα κι όλα αυτά γιατί ήλθαν τρία άσχημα αποτελέσματα...

Ο πρόεδρος της ομάδας δέχεται μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα (από πακιστανική συσκευή!!!) τα ανώνυμα αλλά κατευθυνόμενα σχόλια στο διαδίκτυο οργιάζουν στη συκοφαντία και στις επιθέσεις κατά μελών της ομάδας, ο προπονητής βάλλεται πανταχόθεν εντός και εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος και οδηγείται τελικά στην απόφασή του να ανακοινώσει στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το 0-4 με τον Ηρακλή, την παραίτησή του!

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Είναι το σημείο "μηδέν" της Αναγέννησης για την φετινή σεζόν εκείνο το διάστημα. Σε έκτακτο ολονύκτιο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιείται στο Μουζάκι το επόμενο βράδυ από αγώνα με τον Ηρακλή , οι διοικούντες ομόφωνα και με παροιμιώδη συνοχή, παίρνουν μια γενναία απόφαση που θα καταπλήξει όχι μόνο την Καρδίτσα αλλά και όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ανακαλούν την παραίτηση του Θεοδοσιάδη, τον καλούν εσπευσμένα στο συμβούλιο και τον πείθουν να συνεχίσει.

Κάποιοι που είχαν ήδη προαναγγείλει την παραίτηση γράφοντας βαρύγδουπα άρθρα και ρεπορτάζ, περιμένοντας τον επόμενο προπονητή (που κι αυτός θα είχε ημερομηνία λήξης!!!) αναγκάζονται να μαζέψουν τις ουρές τους, ενώ την επομένη του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος και το ΔΣ εμφανίζονται μέσα στ' αποδυτήρια διαμηνύοντας με αποφασιστικότητα στο έκπληκτο ποδοσφαιρικό τμήμα που περίμενε ν' ακούσει αλλαγές, κριτική και φωνές αποδόμησης, το εξής: "Και 0-20 να χάνετε στα παιχνίδια αν εσείς συνεχίσετε να παλεύετε ως μια οικογένεια και να ματώνετε τη φανέλα εμείς θα είμαστε δίπλα σας μέχρι το τέλος". Το απαύγασμα της εμπιστοσύνης στην ομάδα από μια διοίκηση που εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε να είχε διώξει προπονητές, παίκτες αποποιούμενη των ευθυνών. Επιλέχθηκε ο δύσκολος δρόμος...

ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Οι κρίσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ. Θα χουμε πολλά επεισόδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Παρά την αποφασιστικότητα και προσπάθεια να διατηρηθεί η ενότητα από τη διοίκηση δύο παίκτες – σύμβολα για την ομάδα, πρώτα ο Άγγελος Χατζηρίζος και στη συνέχεια ο Σωκράτης Μπουντούρης αποφασίζουν να αποχωρήσουν και το ανακοινώνουν. Το γεγονός αυτό η διοίκηση προσπαθεί να το διαχειριστεί κατά τον καλύτερο τρόπο ώστε να προστατεύσει τη ΣΥΝΟΧΗ και την ΕΙΚΟΝΑ της ομάδας και των παικτών που έφυγαν. Επιχειρεί να τους πείσει να μην αποχωρήσουν, αλλά η προσπάθειά της πέφτει στο κενό. Οι τελευταίοι για τους δικούς τους λόγους είναι ανένδοτοι.

ΤΟ ΨΕΜΑ

Το μεγαλύτερο ψέμα που κυκλοφόρησε εκείνο το διάστημα από τους μόνιμα αποδομούντες την προσπάθεια είναι ότι εκδιώχθηκαν οι δύο παίκτες! Το μεγαλύτερο ψέμα της τετραετίας! Η απόφασή τους ήταν ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ τους και η διοίκηση φρόντισε όχι μόνο να μην "τσιμπήσει" στην αντιπαράθεση που στόχευαν και τροφοδοτούσαν με αθλιότητες κάποιοι, ούτε να απαντήσει στις αιχμές, αλλά να εκδόσει δυο καταπληκτικές ανακοινώσεις για τους δύο σπουδαίους αθλητές, με τις οποίες παρά την δύσκολη θέση που βρισκόταν έδειχνε το σεβασμό καταρχήν στην προσφορά τους και στη συνέχεια στην απόφασή τους.

ΠΕΡΙΠΑΤΟ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η αποχώρηση όμως αυτή δημιούργησε πολλά προβλήματα και ο αγωνιστικός σχεδιασμός του καλοκαιριού πήγε περίπατο καθώς είχαμε ήδη την αποχώρηση τεσσάρων βασικών μονάδων. Ενός κακού μύρια έπονται καθώς λίγο μετά τραυματίστηκε σοβαρά ο Χρήστος Στάμος χάνοντας τη χρονιά και η Αναγέννηση έμεινε ουσιαστικά με ένα στόπερ, τον Χρήστο Οικονόμου!!! Είναι το διάστημα που η αποδόμηση χτυπάει κόκκινο!

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Η διοίκηση όμως αντιδρά! Δεν δέχεται τετελεσμένα, αποφασίζει να πάει το καράβι μέχρι τέλους με όλες τις δυνάμεις της και μάλιστα ΞΕΠΕΡΝΑ τον εαυτό της γεμίζοντας στις μεταγραφές του Ιανουαρίου το ρόστερ! Με επιλογές προσεκτικές όπως αυτές που γίνονται από το καλοκαίρι του '12 με τον Βασίλη Μπούρμπο σε συνεργασία με τον Σάκη Θεοδοσιάδη να φέρνουν τους Πέεφ, Μαμούτ Σαϊν, Γεωργακόπουλο, Φωτιά, Σκόνδρα αλλά και τον Καρδιτσιώτη εγνωσμένης φήμης και αξίας τερματοφύλακα Δημήτρη Κουτσόπουλο. Η ομάδα όχι απλά αντιδρά, αλλά αρχίζει τις επιβλητικές εμφανίσεις και νίκες (Φωκικός 4-0, Εθνικός Γαζώρου εκτός έδρας 3-0) και μάλιστα αρχίζει και το υπάρχον ρόστερ να δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες!
Ο Δήμος Τζέκος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είχε περάσει κι αυτός με την "δυστοκία" των πρώτων αγωνιστικών ένα διάστημα αποδόμησης από τους "ειδικούς" και τελικά κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της ομάδας και από τους πρώτους της κατηγορίας!!! Το απόλυτο ξεμπρόστιασμα δηλαδή... Η εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά συνεχίζεται με τον Μαυριά να παίρνει θέση στην ενδεκάδα και να οργιάζει στα πρώτα ματς προκαλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Η Αναγέννηση ισορροπεί και η ηρεμία επανέρχεται, αλλά τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά...

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου η Αναγέννηση δίνει μάχη για ν' αποφύγει την τριάδα – θανάτου που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό. Χάνει από τον Αιγινιακό στο Στάδιο με 1-2 με όργια διαιτητικά, χάνει άδικα στη Λαμία με 2-1 με ανύπαρκτο πέναλτι στο '90, χάνει παρά την καλή εμφάνιση στο Καυταντζόγλειο με 2-0 από τον Ηρακλή και έρχεται ισόπαλη κόντρα στα στοιχεία της φύσης με τη Ζάκυνθο (1-1) παρότι πραγματοποιεί την καλύτερη στο πρωτάθλημα εμφάνιση!

Και πάμε στο ματς με την Καλαμαριά που είναι κομβικής σημασίας και για πολλούς τελικός για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Αναγέννηση χάνει 0-1 με κακή εμφάνιση και γίνεται... ξανά το "έλα να δεις"! Μέχρι και αγνοί φίλαθλοι που έως εκείνο το σημείο ήταν κατά των επαγγελματιών της αποδόμησης και μόνιμα στήριζαν την ομάδα, ξεσπούν σε αποδοκιμασίες! Ο υποβιβασμός μοιάζει πιο πιθανός από ποτέ.... Τα "ρεπορτάζ" στο διαδίκτυο χαρακτηρίζουν τα γραφόμενα του asa1904.gr για συσπείρωση και συνέχεια της μάχης ως τον... πρόλογο της "λευκής πετσέτας"...!

Ολονύκτιο συμβούλιο πάλι το βράδυ της "αποφράδας" ημέρας στο ξενοδοχείο ΑΡΝΗ, αποφασίζεται να στηριχθούν οι παίκτες και ο προπονητής, καθώς με τη μέθοδο του "σπασμένου τηλεφώνου" επιχειρείται μέχρι και αμφισβήτηση της ηθικής τους υπόστασης. Ο Μπούρμπος επισκέπτεται τ' αποδυτήρια και τονίζει ότι όσα κι αν φτάνουν στ' αυτιά της διοίκησης από διάφορους η τελευταία ΣΤΗΡΙΖΕΙ την ομάδα με όλες τις δυνάμεις της... Η διοίκηση επίσης μέσα στη διαχείριση όλων αυτών των απίστευτων καταστάσεων διατηρεί την ηρεμία της και κάνει μια κίνηση ματ, ανακαλύπτοντας ότι ο Μουμίν της Λαμίας έπαιξε τιμωρημένος!!! Κάτι που δεν θα το έπαιρνε μυρωδιά κανείς! Πιάνει δηλαδή ο Μπούρμπος με τον Ραχαβέλια και τη νομική υπηρεσία της ομάδας στον "ύπνο" τους Λαμιώτες και η Αναγέννηση κερδίζει το ματς στα χαρτιά με 0-3 και τρείς βαθμούς χρυσάφι!!! "Θεία – δίκη" λένε πολλοί για την άδικη ήττα ελέω διαιτησίας!

Επίσης χάρη στις ενέργειες του Λάμπρου Μπίρδα και στα βίντεο από το επικοινωνιακό τμήμα και τους φιλάθλους, η Αναγέννηση αποφεύγει και μια βαριά τιμωρία για τα στημένα επεισόδια που έγιναν σε βάρος οπαδών της ομάδας σε κείνο το ματς και με φωτογραφίες σε πρωτοσέλιδα σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας που διαστρέβλωναν την πραγματικότητα και μεγαλοποιούσαν απίστευτα τα συμβάντα. Το τρίποντο από την ένσταση είναι "ανάσα ζωής" για το ποδοσφαιρικό τμήμα που με καλή ψυχολογία πηγαίνει στον Εύοσμο και πετυχαίνει μια τεράστια εκτός έδρας νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα (2-1) ανεβαίνοντας πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού!!!

ΟΙ... ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ

Ακολουθεί το ματς με τη Λάρισα και έχει βουίξει ο τόπος από τους "παπαγάλους" ότι το έχει πάρει ήδη! Οι φήμες οργιάζουν και η διοίκηση αποφασίζει σε έκτακτο συμβούλιο να αποσύρει την ομάδα παραμονές του αγώνα, παρότι είναι εντός έδρας σε ξενοδοχείο και συγκεκριμένα στο Μουζάκι Παλλάς.

Χειρίζεται άψογα την άθλια φημολογία και η ομάδα ως μια γροθιά κερδίζει με 1-0 κάνοντας το οριστικό βήμα για την είσοδο στα πλεϊ άουτ και σκορπώντας τον ενθουσιασμό! Η νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου στην προτελευταία αγωνιστική δείχνει το κλίμα και το δέσιμο της ομάδας... Οι παπαγάλοι επιστρέφουν στα κλουβιά τους...!

Η ΒΑΣΣΑΝΟΣ ΤΩΝ PLAY OUT

Η ομάδα ξεκινά στη φάση των play out με καλούς οιωνούς και με 2 βαθμούς μπόνους. Η ισοπαλία στην Κατερίνη είναι θετικό αποτέλεσμα, αλλά η ξαφνική απόσυρση του Πιερικού δημιουργεί δεδομένα πολύ δυσάρεστα για την Αναγέννηση! Συν του ότι εκλάπη ουσιαστικά ένας βαθμός επιπλέον από τα play out.

Η ομάδα έχει μπροστά της έναν δύσκολο δρόμο, που γίνεται Γολγοθάς μετά το 0-1 από τον Αγροτικό στο Στάδιο. Η συνοχή όμως της διοίκησης εξακολουθεί να μη σπάει με τίποτα αν και θα δοκιμαστεί στο κόκκινο για άλλη μια φορά. Μετά τη χαρά από τις μεγάλες εμφανίσεις στη Ζάκυνθο και τον Αιγινιακό, έρχεται ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στα άλλα παιχνίδια και η ήττα κόντρα στη ροή του αγώνα από τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ, φέρνει την Αναγέννηση σε πολύ δύσκολη θέση...

ΤΟ... ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ

Ο αγώνας στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα τρεις στροφές πριν το φινάλε είναι ο τελικός των τελικών καθώς με ήττα η Αναγέννηση θα έχανε τον έλεγχο της κατάστασης στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Η διοίκηση προσπαθεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες, ναυλώνει δωρεάν πούλμαν με τη βοήθεια της περιφέρειας, αλλά στο ματς αυτό η Αναγέννηση κάνει τη χειρότερη εμφάνιση και χάνει πριν καν μπει στο γήπεδο. Και μάλιστα έρχεται και ένα βαρύ 5-0 για να κάνει το κλίμα απίστευτα άσχημο. Όλοι σχεδόν μιλούν για το τελειωτικό χτύπημα.

Κάποιοι φίλαθλοι το βράδυ της επιστροφής της αποστολής περιμένουν το πούλμαν και έχουμε φραστικό επεισόδιο εναντίον του προπονητή και του προέδρου Βασίλη Μπούρμπου. Η ψυχολογία και το ηθικό καταβαραθρώθηκαν... Εκεί όμως που πιστεύουν όλοι ότι πράγματι πετάχτηκε η λευκή πετσέτα, η διοίκηση και πάλι αντιδρά. Κάνει έφεση για το βαθμό που δεν της δόθηκε στα play out και μια σειρά από ενέργειες για να διασφαλίσει ότι στο προτελευταίο ματς με τη Ζάκυνθο η καταρρακωμένη ψυχολογικά Αναγέννηση θα είναι ανταγωνιστική. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μία μέρα μετά τη συντριβή στον Εύοσμο είναι ενδεικτική (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). "Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους" λέει η διοίκηση την ίδια ώρα που άλλοι έχουν κάνει ήδη την... κηδεία!!!!

ΛΟΙΔΟΡΙΑ ΕΝΩ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ!!!

Αυτό που έζησαν όμως οι διοικούντες (και η ομάδα) στο ματς με τη Ζάκυνθο ήταν κάτι το πρωτοφανές. Ενώ η Αναγέννηση κερδίζει (χάνοντας είναι αλήθεια αγχωμένη πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μια βαθμολογικά αδιάφορη και με πολλές ελλείψεις ομάδα) αρχίζει από μέρος της εξέδρας και η λοιδορία! Αποδοκιμασίες κατά του προπονητή, συνθήματα και τελικά ακόμη και αποχώρηση μέρους φιλάθλων από το γήπεδο στο ημίχρονο. Δηλαδή ενώ η ομάδα κέρδισε και έμεινε ζωντανή χάρη στις ενέργειες της διοίκησης αλλά και του ποδοσφαιρικού τμήματος, κάποιοι... στάζουν χολή και προσπαθούν να συμπαρασύρουν κι άλλους!!! Οι περισσότεροι (από τους λίγους συνολικά που ήταν στο γήπεδο) όμως αντέχουν και χειροκροτούν!

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ... ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Φθάνουμε στο φινάλε! Η μπάλα δεν είναι στα πόδια της Αναγέννησης. Έχει βουίξει ο τόπος ότι ο Τύρναβος θα κερδίσει στο φινάλε τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα και η πτώση ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η ομάδα μας στο ματς με τον Αιγινιακό θα είναι βέβαιη! Η διοίκηση παίζει ένα ακόμη χαρτί. Επικοινωνιακά αναδεικνύει και χειρίζεται άψογα το ματς στον Εύοσμο, καταθέτει έφεση για τις προσφυγές που σκάζουν στη Ζάκυνθο, δίνει το παρών στην κρίσιμη συνεδρίαση της football league όπου συζητάται το ενδεχόμενο παραμονής περισσοτέρων ομάδων, παλεύει με όσες δυνάμεις έχει την κατάσταση και πιέζει.

Δίνει με λίγα λόγια και πάλι ΕΛΠΙΔΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο καταχτυπημένο από τη στεναχώρια και το άγχος ποδοσφαιρικό τμήμα μετά τα ματς με Αγροτικό και Ζάκυνθο. Μιλάμε για μια "εβδομάδα των παθών" για τους διοικούντες με συνεχείς επαφές και συμβούλια και προσπάθειες να κρατήσουν ψηλά το ηθικό προπονητών και παικτών... Δεν το βάζουν κάτω ακόμη και τότε που μοιάζουν όλα τελειωμένα. Η όλη αυτή ενέργεια που διοχετεύτηκε και η παλικαριά προπονητών και αγωνιζομένων οδηγεί σε μια μεγάλη νίκη επί του Αιγινιακού που έπαιζε τα ρέστα του και την ίδια ώρα ο Αγροτικός Αστέρας κάνει το χρέος του κερδίζοντας κόντρα στις φήμες τον Τύρναβο!!! Η πιο επική σωτηρία της Αναγέννησης στη Β' Εθνική έχει υλοποιηθεί και με ένα φινάλε που λες και ήταν σχεδιασμένο έτσι για να στείλει στον "κουβά" τους αμφισβητίες...

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Όλα τα παραπάνω είναι ένα μέρος από την καθημερινότητα της σημερινής διοίκησης της Αναγέννησης στη χρονιά που τελείωσε. Αν βάλουμε μέσα τον απίστευτο καθημερινό αγώνα για την ανεύρεση οικονομικών πόρων, το "μάτωμα" κυρίως του Βασίλη Μπούρμπου και η μάχη για τα στοιχειώδη (όπως να μπαίνει πετρέλαιο στο Στάδιο), θα καταλάβουμε για ποια υπέρβαση μιλάμε. Αυτός ο αγώνας συν οι ελάχιστες βοήθειες από Αναγεννησιώτες (με όλη τη σημασία της λέξης), είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης – ποδοσφαιρικού τμήματος και να διατηρηθεί η παράδοση ώστε η Αναγέννηση να μην έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ προσφυγή! Οι λίγες εκκρεμότητες που υπάρχουν προς την ομάδα διευθετούνται με το τέλος της σεζόν όπως πάντα και μάλιστα σε μια χρονιά που οι επιχορηγήσεις ήταν οι χαμηλότερες στην ιστορία και η στήριξη από την περιοχή σε τραγικά νούμερα...

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Σ' αυτή τη χρονιά καταγράφηκε κι ένα ακόμη πρωτοφανές θετικό στοιχείο για την Αναγέννηση σε συνδυασμό με τη δραστηριότητα της προηγούμενης σεζόν. Ο Σύλλογος απέκτησε περιουσία!!! Η σημερινή διοίκηση παρέλαβε το 2011 ΜΗΔΕΝ ΔΕΛΤΙΑ, εγκαταλελειμμένα και μισογκρεμισμένα γραφεία και φέσια σε όλη την Καρδίτσα από ενοίκια και άλλες συναλλαγές! Η Αναγέννηση αυτή τη στιγμή δεν χρωστάει ΠΟΥΘΕΝΑ στην Καρδίτσα επανακτώντας μια εικόνα συνέπειας, έχει σύγχρονα γραφεία με μηχανογράφηση και υπολογιστές, 28 στρέμματα στο Σταυρό και ήδη δυο λειτουργικά γήπεδα για προπόνηση και μια εμπεριστατωμένη μελέτη αξίας χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου!

ΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ

Σ' αυτή τη φοβερή χρονιά η συντριπτική πλειοψηφία όσων ερχόταν στο γήπεδο ήταν θετική με την ομάδα κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Καλλιεργήθηκε μια νοοτροπία ξεχωριστή από άλλες ομάδες και φθάσαμε στο σημείο ακόμη και μετά από μεγάλες ήττες η Αναγέννηση να χειροκροτείται, κόντρα στις επιθυμίες των λίγων. Στη διοίκηση στάθηκαν και εξωδιοικητικοί Αναγεννησιώτες. Με θετική ενέργεια κυρίως (το σημαντικότερο) αλλά και βοήθειες στα δύσκολα. Ο εθελοντισμός κορυφώθηκε και αυτή τη χρονιά με μέλη του συλλόγου να κάνουν ακόμη και χειρονακτικές εργασίες στο Στάδιο, στ' αποδυτήρια και στο Γεώργιος Μπαζής. Η ΛΕΦΑΚ για άλλη μια φορά ήταν η ψυχή της προσπάθειας με μέλη της στο διοικητικό σχήμα, ενώ και οι ULTRAS GATE 3 κατέγραψαν χιλιόμετρα ολόκληρα και συμπαραστάθηκαν την ομάδα σε όλα τα γήπεδα. Παρά την συστηματική προσπάθεια ελάχιστων να τους διχάσουν (το πέτυχαν πέρσι με την αποχή) και να δημιουργήσουν εστίες εμφυλίου, η πλειοψηφία και των οργανωμένων ήταν στο πλευρό του συλλόγου.

ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς κι ενώ η Αναγέννηση κέρδισε τον ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ όλης της Ελλάδας (δείτε τα συγχαρητήρια στο τέλος) όπως περιγράφουμε και στις πιο πάνω ενότητες η διοίκηση αλλά και η ομάδα είχε απέναντι συγκεκριμένα άτομα που για λόγους δικούς τους λόγους με κάθε αφορμή αποδομούσαν και πριόνιζαν. Με άθλιες συκοφαντικές επιθέσεις ανώνυμες πάντα από φόρουμ του διαδικτύου εναντίον μελών της ομάδας, με απειλητικά τηλεφωνήματα (ανώνυμα επίσης) με τη μέθοδο του "σπασμένου τηλεφώνου" και της "κατινιάς" επιχείρησαν αμέτρητες φορές να διαβρώσουν την προσπάθεια να σπάσουν τη συνοχή της διοίκησης αλλά και του ποδοσφαιρικού τμήματος, να σπείρουν τη διχόνοια και να συμπαρασύρουν τους πολλούς στη δική τους άρρωστη και κομπλεξική λογική. Δεν είναι πολλοί. Είναι συγκεκριμένοι και έχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ οι κύριοι αυτοί, τους γνωρίζει ο κόσμος όσο κι αν κρύβονται πίσω από ανώνυμες συκοφαντικές επιθέσεις.

Έχουμε στο αρχείο πάνω από 30 σελίδες με συνεχή υβριστικά σχόλια κατά των μελών της διοίκησης, του προπονητή, παικτών, ακόμη και φιλάθλων... Εδώ είμαστε για όποιον επιθυμεί περαιτέρω εξηγήσεις... Η Αναγέννηση δεν απάντησε ποτέ! Η μάλλον απαντούσε με ΠΡΑΞΕΙΣ κι αυτό πιστεύουμε ήταν το καλύτερο. Ωστόσο αν κάποιοι επιμείνουν ακόμη και τώρα να επιχειρούν τη διάβρωση της ομάδας και να συκοφαντούν πρόσωπα που ΞΕΠΑΤΩΘΗΚΑΝ και έκαναν ΑΓΩΝΑ, θα κάνουμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για να τους περιποιηθούμε με γαργαλιστικές λεπτομέρειες και στοιχεία (ακόμη και οπτικοακουστικό υλικό μάλιστα!) που αποκαλύπτουν το έργο τους. Το έργο των "κυρίων ΤΙΠΟΤΑ"... Για την ώρα τους αφήνουμε στην απέραντη μιζέρια και θλίψη τους...

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Η χρονιά όπως έκλεισε είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ (ηθική φυσικά) για όλους όσοι έτρεξαν και μόχθησαν. Και ταυτόχρονα μπορεί όλη αυτή η προσπάθεια (σε συνδυασμό με τα τρία τελευταία χρόνια) να δώσει έμπνευση για μια ανάλογη συνέχεια. Η Αναγέννηση απέδειξε ότι μπορεί σε ένα περιβάλλον άκρως προβληματικό. Κατέρριψε απίστευτα ρεκόρ και μύθους και γλύκανε την καρδιά χιλιάδων συντοπιτών όπου κι αν βρίσκονται... Δίχως να είμαστε υπερβολικοί και βασιζόμενοι στα στοιχεία, αυτή η τετραετία και ιδιαίτερα η φετινή σεζόν είναι ένα διάστημα που θα γραφεί με ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην ιστορία του συλλόγου καθώς αποθεώθηκε η ανιδιοτέλεια, η προσφορά, η συνεργασία, η συνοχή, η παλικαριά, η ηθική και η μαχητικότητα... Και είμαστε, παρά τη μεγάλη φθορά, όσοι μετείχαμε σ' αυτό το εγχείρημα περήφανοι...

Ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ

Ο Βασίλης Μπούρμπος είναι ένα πρόσωπο που πλέον έχει βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στη σύγχρονη ιστορία της Αναγέννησης. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη. Τόσο στον οικονομικό, όσο και στον οργανωτικό και διοικητικό τομέα. Τη διοίκηση της Αναγέννησης και για την φετινή χρονιά αποτελούσαν οι εξής: Βασίλης Μπούρμπος, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Παναγιώτης Αγραφιώτης, Κώστας Γκαβαλέκας, Κώστας Κακούσιος, Κώστας Βεργίνης, Θεοδόσης Κατσάρας, Αποστόλης Χρυσικός (πρόεδρος ερασιτεχνικής). Διευθυντής της ομάδας και η ψυχή του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα ήταν ο Κώστας Ραχαβέλιας, η προσφορά του οποίου είναι ανεκτίμητη».