Τη θέση της Κέρκυρας, ποιος θα την πάρει;

Τη θέση της Κέρκυρας, ποιος θα την πάρει;

Άνω-κάτω γίνεται το πρωτάθλημα της Super League, μετά την απόφαση της ΕΕΑ να θεωρήσει εικονική την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Κασσιόπη/Κέρκυρα και να εισηγηθεί τον υποβιβασμό της.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό και υπάρχει και δεδικασμένο. Το καλοκαίρι του 2011 με απόφαση της ΕΕΑ αποβλήθηκαν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Τότε οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για το σκάνδαλο «Κοριόπολις» και οι διοικήσεις τους είχαν διωχθεί. Η Επιτροπή έκρινε πως τότε έγινε εικονική μεταβίβαση των μετοχών των ΠΑΕ σε τρίτα πρόσωπα και γι' αυτό τις απέβαλλε.

Η Super League και η ΕΠΟ δεν μπορούν να αγνοήσουν την εισήγηση της ΕΕΑ και η Κέρκυρα αναμένεται να υποβιβαστεί. Το θέμα που προκύπτει πλέον είναι ποια ομάδα θα την αντικαταστήσει. Εφόσον επικυρωθεί και από τη Λίγκα ο υποβιβασμός των Φαιάκων, θα πρέπει να αποφασίσει και ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της. Με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία της σεζόν που τέλειωσε, όλα δείχνουν πως η ομάδα που τερμάτισε 15η μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία. Και πρόκειται για τον Λεβαδειακό.

Την καταγγελία στην ΕΕΑ για την ΠΑΕ Κέρκυρα την είχε κάνει ο Εργοτέλης, ο οποίος ελπίζει επίσης σε παραμονή. Αλλά για να κερδίσει μια θέση στη Super League της νέας σεζόν η κρητική ομάδα, θα πρέπει να ελπίζει σε τιμωρία και της Βέροιας, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή σε στημένο παιχνίδι (αυτό με τον Ολυμπιακό το 2013). Η οριστική ετυμηγορία γι' αυτή την υπόθεση φαίνεται πως θα καθυστερήσει κι άλλο, καθώς από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διαρρέει ότι θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δικαίωμα να ελπίζει σε συμμετοχή στη Super League έχει και ο Απόλλων Σμύρνης από τη Football League. Θεωρητικά, τα κενά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία θα πρέπει να καλύπτονται από τις πρώτης ομάδες της αμέσως χαμηλότερης κατηγορίας. Αυτό θα συνέβαινε αν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά δεν μπορεί να καθυστερήσει και πολύ, μιας και η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί στις 14 Ιουλίου. Οπότε οι διεργασίες τις επόμενες μέρες αναμένονται καυτές...

Πηγή: onsports