Κούγιας: «Συμφωνήσαμε με τον Πλεξίδα»

Κούγιας: «Συμφωνήσαμε με τον Πλεξίδα»

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι έχει δώσει τα χέρια με τον Βαγγέλη Πλεξίδα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Μάλιστα το τοπίο θα είχε ξεκαθαρίσει αν είναι οι τράπεζες ήταν ανοιχτές, όπως υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα athleticlarissa.

Αναλυτικά:

- Σε τι φάση βρίσκεται η μεταβίβαση των μετοχών;

«Έχουμε ήδη τελειώσει και συμφωνήσει με τον κ. Πλεξίδα το θέμα της αγοραπωλησίας. Απλώς, η υπόθεση "κολλάει" με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και λόγω των κλεισμένων τραπεζών. Με το capital control δεν είναι εφικτό να γίνει η κατάθεση των μετρητών, καθώς είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί ανάληψη μεγάλων ποσών».

- Έχετε προγραμματίσει συνάντηση με τον Βαγγέλη Πλεξίδα;

«Κοιτάξτε, έχω στα χέρια μου την εξουσιοδότηση του κ. Πλεξίδα που μου παραχώρησε για να "τρέξω" τις διαδικασίες. Από εκεί και πέρα, θα συναντηθούμε για να ενημερωθώ για την έως τώρα κατάσταση της ομάδας και να εργαστούμε για την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Ήταν να ταξιδέψω στα Τρίκαλα την Παρασκευή μετά το Δ.Σ. της Football League, αλλά τελικά ο κ. Πλεξίδας επιστρέφει την Κυριακή από την Μύκονο. Λογικά, από Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση».

- Οπότε η συνάντηση σηματοδοτεί τη νέα σελίδα της ΑΕΛ. Έχετε κάνει κινήσεις όλο αυτό το διάστημα;

«Αρχικά, είμαστε σε επαφή με τον κ. Πλεξίδα ώστε να κλείσουμε όλα τα ανοικτά μέτωπα της ομάδας. Κλείνοντας με αυτά, θα προχωρήσουμε τον προγραμματισμό της ομάδας. Πρώτη μου σκέψη είναι να στελεχωθούν με ανθρώπους από την Λάρισα διάφορα διοικητικά πόστα. Δεν σας κρύβω ότι ήδη στο μυαλό μου υπάρχει η αναζήτηση προπονητή και κατ' επέκταση παικτών που θα μπορούν να σταθούν στο ύψος της κατηγορίας, αλλά και της ιστορίας της ΑΕΛ».

- Δηλαδή προπονητή από Ελλάδα ή εξωτερικό; Θα σας ενδιέφερε η περίπτωση του Σάκη Τσιώλη;

«Σίγουρα από Ελλάδα. Εντάξει Β' Εθνική είναι, δεν χρειάζεται προπονητής από το εξωτερικό. Θέλουμε έναν Έλληνα τεχνικό που να γνωρίζει τα παιδιά και τα κατατόπια των ελληνικών γηπέδων. Ναι, ο Σάκης Τσιώλης φαντάζει πολύ καλή περίπτωση για την ΑΕΛ, ίσως μας ευνοήσει η αρνητική εξέλιξη με την Κέρκυρα, θα το δούμε όμως».

- Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε περίοδο μεταγραφών έχετε κινηθεί για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή;

«Πρώτα πρέπει να ξεκαθαριστούν πρωτεύοντα ζητήματα κι έπειτα θα προχωρήσουμε σε αναζήτηση ποδοσφαιριστών για το ρόστερ της ΑΕΛ. Να δημιουργήσουμε την διοίκηση, να πάρουμε προπονητή και εν συνεχεία να κοιτάξουμε για την απόκτηση ποδοσφαιριστών. Είμαι σε επαφή με πολλούς ποδοσφαιριστές από την Παναχαϊκή οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μεταγραφούν στην ΑΕΛ. Ενδέχεται να έχουμε διάλυση ομάδων της Superleague, οπότε δεν αποκλείεται να κυνηγήσουμε παίκτες από αυτές».

- Με την πώληση της Παναχαϊκής τι συμβαίνει;

«Είναι ένα θέμα που με απασχολεί έντονα. Θέλω να κλείσω κάθε υποχρέωσή μου με την Παναχαϊκή. Κυρίως, προσπαθώ να βρω ανθρώπους από την Πάτρα που να αγαπούν τον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή, μιλώ με έναν επιχειρηματία από την Πάτρα ο οποίος δείχνει πρόθυμος να αγοράσει την ομάδα. Σίγουρα, δεν θέλω να διαλύσω την Παναχαϊκή κι ούτε θα πάρω όλους τους παίκτες στην ΑΕΛ. Στα σχέδιά μου είναι να υπάρξουν δανεισμοί από την ΑΕΛ προς την Παναχαϊκή, έτσι ώστε να μπορέσει κι αυτή να βρει τον δρόμο της».

- Με το γήπεδο έχουμε κάποια εξέλιξη;

«Ασφαλώς. Είμαι σε καθημερινή επαφή με τον κ. Πηλαδάκη. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Έχω πάρει το "ΟΚ" για το ΑΕL FC Αrena, οπότε η ΑΕΛ θα επιστρέψει ξανά στο στολίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου».

- Υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα γύρω από την ομάδα που έχετε συναντήσει αυτές τις ημέρες;

«Όχι. Ότι σας παρουσίασα προηγουμένως είναι και η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μεμπτό σε αυτή την ιστορία. Σύντομα θα έχουμε αίσιο τέλος. Αναμένουμε τις κρίσιμες εξελίξεις που διανύει η χώρα. Θα επηρεάσουν άμεσα και το ποδόσφαιρο. Ήδη μαθαίνω ότι πολλές ομάδες έχουν προβλήματα και βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης. Θα δούμε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».Αναμένουμε τις κρίσιμες εξελίξεις που διανύει η χώρα. Θα επηρεάσουν άμεσα και το ποδόσφαιρο. Ήδη μαθαίνω ότι πολλές ομάδες έχουν προβλήματα και βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης. Θα δούμε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».