Γκολάσα: «Φέτος θα προσφέρω περισσότερα»

Γκολάσα: «Φέτος θα προσφέρω περισσότερα»

Ο Εγιάλ Γκολάσα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τη σεζόν που μας πέρασε, χαρακτηρίζοντας στάδιο προσαρμογής τον πρώτο χρόνο του στον ΠΑΟΚ.

Ο Ισραηλινός μέσος υποστήριξε ότι θα παλέψει σκληρά για να τα ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις του με την ομάδα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα σενάρια που τον ήθελαν να επιστρέφει στην πατρίδα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πέρσι δεν πρόσφερες τα αναμενόμενα και αυτό το αναγνωρίζεις και εσύ. Τι έφταιξε;

«Πρώτα απ' όλα ήταν η πρώτη μου φορά πέρσι που έφυγα από τη χώρα μου για να παίξω σε άλλο πρωτάθλημα. Δεν είχα τους δικούς μου ανθρώπους και ήταν δύσκολο. Παράλληλα είχα και δυο σοβαρούς τραυματισμούς που με άφησαν εκτός τέσσερις μήνες. Προσπάθησα για το καλύτερο και ξέρω φυσικά ότι φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα για μένα και επομένως θέλω να προσφέρω όσα περιμένει η ομάδα και ο κόσμος από μένα».

Πολλοί στην πατρίδα σου σε χαρακτήριζαν το μεγαλύτερο ταλέντο του ισραηλινού ποδοσφαίρου. Αισθάνεσαι ότι έχεις μείνεις στάσιμος σε ότι αφορά την εξέλιξη που θα μπορούσες να έχεις;

«Όχι δεν το νομίζω. Πιστεύω ότι είμαι καλά. Τον πρώτο χρόνο ήταν για μένα στάδιο προσαρμογής. Πλέον πιστεύω ότι μέσα από την δουλειά και εφόσον δεν έχω ξανά τραυματισμούς θα πάω καλύτερα».

Πολλά ΜΜΕ του Ισραήλ υποστήριζαν ότι ίσως επιστρέψεις...

«Για να το ξεκαθαρίσουμε. Ο ατζέντης μου, με ενημέρωσε ότι δυο ομάδες ενδιαφέρθηκαν. Αλλά του ξεκαθάρισα ότι έφυγα πέρσι από το Ισραήλ για να παίξω ποδόσφαιρο σε άλλη χώρα. Έχω δυο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και θέλω να προσφέρω. Αλλά είναι ξεκάθαρη επιλογή για μένα ότι θα αργήσω να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Στον ΠΑΟΚ αισθάνομαι καλά, μου αρέσει εδώ και δεν έχω να σκεφτώ κάτι διαφορετικό».

Θα συνιστούσες σε κάποιον συμπατριώτη σου να έρθει στον ΠΑΟΚ;

«Όλα εδώ στην ομάδα είναι φανταστικά. Όπως και η Θεσσαλονίκη και ο κόσμος. Η αλήθεια είναι ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποια προβλήματα».

Η άποψή σου για την διαιτησία;

«Δεν είμαι αρμόδιος να την σχολιάσω, αλλά μακάρι φέτος τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Γιατί έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο».

Νέος προπονητής, νέο σύστημα αλλά και επίσημος αγώνας στις 16 Ιουλίου...

«Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε το 3-5-2. Εμένα μου αρέσει να παίζω ως μέσος. Πέρσι έπαιζα στα άκρα που δεν είναι η θέση μου. Αλλά θα παίξω όπου μου ζητηθεί. Με τον νέο μας τεχνικό δουλεύουμε σκληρά από την πρώτη μέρα.

Τον μαθαίνουμε γιατί καταλαβαίνει κανείς ότι πάντα ένας νέος τεχνικός θέλει να περάσει τα δικά του πράγματα.

«Αλλά σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι γιατί θέλουμε να μπούμε στους ομίλους. Αυτός είναι ο αρχικός μας στόχος. Δεν ανησυχώ για το ότι πιέζει ο χρόνος γιατί η ομάδα έχει καλούς παίκτες».

Γιατί ο ΠΑΟΚ πέρσι απέτυχε;

«Γιατί υπήρχαν τραυματισμοί σημαντικών παικτών και αν θέλετε και ατυχία. Φέτος οφείλουμε να προσπαθήσουμε και πάλι, να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».