ΠΑΟΚ: Προφυλάσσει Ρατς

ΠΑΟΚ: Προφυλάσσει Ρατς

Με σκληρό... τόνο συνεχίστηκε η προπόνηση στον ΠΑΟΚ, με τον Τούντορ να ανεβάζει την ένταση.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του προγράμματος, με την ένταση της δουλειάς να έχει καταλαγιάσει και εμφανή την ικανοποίηση από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών στην προπόνηση, ο Ίβαν Λέκο περπατώντας προς το ξενοδοχείο όπου ζει ο ΠΑΟΚ αυτή την προετοιμασία συνόψιζε το μόττο του τεχνικού τιμ: «Αν η προπόνηση είναι εύκολη, το παιχνίδι θα είναι δύσκολο γιατί αγωνίζεσαι όπως προπονείσαι».

Και οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ δεν είναι καθόλου εύκολες. Το πρωί της Τρίτης, οι ρυθμοί ανέβηκαν και πάλι με τους παίκτες να τρέχουν πολύ και με μεγάλη ένταση. Πάντα με μπάλα. Πάντα σε παιχνίδια κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας προκειμένου να μάθουν να παίζουν γρήγορα, το οποίο είναι βασικό ζητούμενο στην αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Ίγκορ Τούντορ . Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με συνεχείς αλλαγές παιχνιδιού, έλεγχο του ρυθμού και γρήγορο passing game.

Στο τέλος του προγράμματος, οι παίκτες αφέθηκαν στα χέρια του Πάολο Αρτίκο για τρέξιμο με intervals. Ο Ιταλός γυμναστής δίνει μεγάλη βάση στη φυσική κατάσταση και στην ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών δουλεύοντας αρκετές ώρες την ημέρα μαζί τους τόσο στο γήπεδο όσο και στο γυμναστήριο όπου τους βοηθά να καλύψουν τις αδυναμίες και τις μυικές ανισορροπίες τους με ειδικά προγράμματα και πλούσιο ασκησιολόγιο.

Ο Μάαρτεν Μάρτενς έμεινε στο ξενοδοχείο για θεραπεία, ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης συνέχισε πρόγραμμα αποκατάστασης. Τις προσεχείς μέρες ο Ράζβαν Ρατς για προληπτικούς λόγους επειδή προέρχεται από τραυματισμό αναμένεται ακολουθήσει πρόγραμμα λίγο πιο μειωμένης έντασης, έτσι ώστε να ενταχθεί σταδιακά στην ομάδα δίχως ν' αντιμετωπίσει πρόβλημα στον τραυματισμένο του προσαγωγό.

Πηγή: onsports.gr