«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπου…λο!»

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπου…λο!»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στη χώρα μας.

Το γαλλικό περιοδικό «France Football» έκανε θέμα για την οικονομική κρίση και το ποδόσφαιρο αλλά πολλοί Γάλλοι παίκτες, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για την κατάσταση που επικρατεί.

«Πολλές ομάδες δεν πληρώνουν και καθυστερούν πάρα πολύ. Δεν καταλαβαίνεις πολλά, αλλά η χώρα έχει προσαρμοστεί στις καθυστερήσεις. Τον τελευταίο μήνα δεν πληρωνόμασταν. Παίζαμε, νομίζαμε ότι ίσως θα πληρωθούμε. Τελικά, μου έδωσαν μια εξόφληση 12.000 ευρώ. Τότε γύρισα στη Γαλλία με όλες μου τις αποταμιεύσεις. Δεν θα άφηνα ούτε ένα ευρώ εκεί. Είχα 2-3.000 ευρώ εκεί, αλλά τα μετέφερα στη Γαλλία», αναφέρει μία πηγή από αυτές που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ο Σαλίμ Αράς από την πλευρά του στάθηκε στην απόφαση των ομάδων να υποβιβαστούν προκειμένου να απαλλαχθούν από τα χρέη που τους βάραιναν. «ΑΕΚ και Άρης υποχρεώθηκαν να υποβιβαστούν στην Γ' εθνική, γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους μισθούς. Με καλεί κόσμος και με ρωτά, αν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα της κρίσης. Είμαι στην Αθήνα, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά είναι γεμάτα, πας στην παραλία και είναι γεμάτη. Υπάρχει κρίση, αλλά το ίδιο επικρατεί παντού. Και στη Γαλλία υπάρχει κρίση».

Ο Χαβιέ Τομάς που ήταν στον Λεβαδειακό εξήγησε: «Υπάρχει μείωση στην προσέλευση του κόσμου. Μεταξύ του να πας στο γήπεδο ή να "γεμίσεις" το καλάθι σου, η επιλογή είναι εύκολη. Πρόκειται για ένα καλό πρωτάθλημα, με οπαδούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο και ελπίζω να προχωρήσουν. Προσωπικά δεν θα ήθελα να επιστρέψω άμεσα».

Το αφιέρωμα στάθηκε και σε θέματα διαιτησίας. «Η κατάσταση είναι μπ..., όπως η χώρα. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων. Υπάρχουν θέματα διαιτησίας που όλοι τα ξέρουν. Αρκεί να δείτε τα ματς του Ολυμπιακού και θα καταλάβετε» τόνισε ένας από τους ποδοσφαιριστές που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.