Τζαβέλλας: «Δεν έπρεπε να συμβεί... ήταν τρικλοποδιά»

Τζαβέλλας: «Δεν έπρεπε να συμβεί... ήταν τρικλοποδιά»

O Γιώργος Τζαβέλλας που τοποθετήθηκε ακόμα μία φορά για το επεισόδιο που είχε με τον Άγγελο Αναστασιάδη πέρυσι τόνισε πως έχει καθαρή τη συνείδηση του και δεν μετάνοιωσε για τίποτα.

Ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε στο εν λόγω περιστατικό, ενώ μίλησε και για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία του «Δικέφαλου» και το πλάνο της νέας σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου που ακολουθούν την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία:

Έχεις μετανοιώσει για όσα έγιναν πέρσι και για το γεγονός ότι έγραψες στο instagram κατά του προπονητή σου;

«Moυ αρέσουν πάρα πολύ οι δύσκολες ερωτήσεις και μου αρέσουν και οι αλήθειες. Νομίζω τέτοιο καιρό πέρσι σας είχα πει ότι λέω αλήθεια. Μέχρι πέρσι νόμιζα ότι όλοι μαζί λέμε την αλήθεια. Αυτό είναι κάτι που μέσα στην σεζόν με χάλασε για την συνεργασία που είχαμε και αυτό ήταν πολύ λυπηρό για μένα. Εγώ πάντα σας έλεγα αλήθεια αλλά νομίζω ότι κάποιοι από εσάς, δεν θα πω όλοι, σε κάποιες στιγμές δεν έγραψαν και δεν είπαν την αλήθεια, οπότε ξεκινάει κάτι λάθος για μένα. Από εκεί και πέρα σίγουρα δεν είναι όμορφο και σε ένα κομμάτι ήταν λάθος. Έχω μάθει να παραδέχομαι τα λάθη μου. Έχω μάθει να λέω ότι έκανα λάθος πράττω κάπως αυθόρμητα μερικές φορές αλλά από την άλλη μου αρέσει η δικαιοσύνη. Όταν λοιπόν βρίσκομαι σε μία κατάσταση που δεν υπάρχει δικαιοσύνη και δεν μπορεί να ακουστεί ο Γιώργος και όταν δεν έχω κάποιο άλο μέσο να το κάνω, δεν θα ήταν για παράδειγμα σωστό να έκανα κακό στην ομάδα μιλώντας με κάποιους δημοσιογράφους να έλεγα πράγματα που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα, αποφάσισα αυτή την κίνηση να την κάνω μόνος μου. Ήμουν υποχρεωμένος να πω την αλήθεια, ότι ήθελα να ήμουν στο Καραϊσκάκη, ότι έκανα πέντε ενέσεις πριν το παιχνίδι για να παίξω όμως ποτέ μου δεν ακούστηκα. Υπήρξε μία κουβέντα μέσα στα αποδυτήρια τότε μπροστά σε 35 ανθρώπους γνωρίζω πολύ καλά ότι μαθαίνετε ότι ξέρετε και ότι γνωρίζετε και έτσι λοιπόν θα έπρεπε να ακουστεί ότι ειπώθηκε εκείνη την ημέρα. Ότι δηλαδή ήμουν στην Αθήνα και έκανα ενέσεις για να παίξω στο Καραϊσκάκη. Ένοιωσα λοιπόν πως κάποιος με κοροϊδεύει ότι κάποιος παίζει με τον άνθρωπο Γιώργο όχι τον ποδοσφαιριστή Γιώργο και την αξιοπρέπεια μου, με αυτό που έχω δώσει για την ομάδα και για αυτό που περνάω προς τα έξω γιατί πιστέψτε με ότι αυτό που περνάω προς τα έξω για την ομάδα είναι αληθινό. Έτσι λοιπόν δεν έχω να μετανιώσω για κάτι. Έχω να μετανιώσω μόνο αν ένα τοις εκατό έκανα λάθος απέναντι στην ομάδα και αυτό το πλήρωσα. Μέσα μου νοιώθω καθαρός, νοιώθω πολύ όμορφα γιατί ακούστηκε αυτό που είχα μέσα μου τόσο καιρό αυτό και έσκασα. Το ματς στο Καραϊσκάκη ήταν το παιχνίδι που περίμενα όχι που ήθελα να χάσω.

Τι έγινε μετά από το Καραϊσκάκη σε ότι αφορά εσένα προσωπικά;

Εγώ ήμουν ο πρώτος που την επόμενη ημέρα από το Καραϊσκάκη ζήτησα να μην συμμετάσχω με την ομάδα γιατί ήξερα τον χαρακτήρα μου ότι δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε κάτι που δεν ήταν σωστό. Δεν ήθελα να κάνω κακό στην ομάδα και ακριβώς την επόμενη ημέρα το ζήτησα στα αποδυτήρια.

Για την συγνώμη του Αναστασιάδη για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον Τζαβέλλα τι έχεις να πεις;

Επειδή γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα την Θεσσαλονίκη και επειδή δεν έγινε ποτέ ξεκάθαρο στον κόσμο εμένα προσωπικά μου έχει κάνει κακό. Αυτό με στεναχώρησε πολύ και δεν έπρεπε να συμβεί γιατί το θεωρώ τρικλοποδιά και όχι κάτι αντρικό.

Γιατί πιστεύεις ότι μερίδα του κόσμου είναι εναντίον του; Θεωρεί ότι αυτό έχει να κάνει μόνο με το θέμα της σχέσης του με τον Άγγελο Αναστασιάδη;

Θεωρώ ότι όλα ξεκίνησαν από το Καραϊσκάκη. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον κόσμο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανέναν. Αν πιστεύετε ότι υπήρχε κάτι πριν εγώ δεν το θυμάμαι. Είχα πρόβλημα με άλλους φιλάθλους όχι του ΠΑΟΚ. Και αυτό ήταν δικό μου λάθος για όσα συνέβησαν σε κάόια ματς με τον Ολυμπιακό κάποια ματς στα οποία και εγώ ξέφυγα και νεύρα αδικαιολόγητα που κάποιοι τα θεώρησαν οπαδιλίκι. Εκεί λοιπόν έκανα λάθη σαν Γιώργος και έφερε τον κόσμο του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων να με αποκαλούν κωλόπαιδο... Δικαιολογημένα. Δεν μπορώ να τους πω ότι έβλεπαν λάθος. Ήταν δικό μου λάθος και νομίζω ότι έχω προσπαθήσει πολύ και το έχω δουλέψει μέσα μου και προσπαθώ να ασχολούμαι περισσότερο με το ποδόσφαιρο και λιγότερο με όλα τα άλλα.

Για το γεγονός ότι κατηγορήθηκες μέσα στα αποδυτήρια για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης;

Κατηγορήθηκα από τον προπονητή για το ότι δεν ήθελα να παίξω για την ομάδα και ότι δεν ήθελα να κερδίσει η ομάδα. Του απάντησα λοιπόν ότι εγώ δεν μπορώ να κουβεντιάσω πάνω σε αυτό και ζήτησα να κάνω προπόνηση στην Β ομάδα και υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Ίβιτς που με βοήθησε πολύ αυτούς τους δύο μήνες και μου έδωσε την ψυχολογία γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα. Από εκεί και πέρα στράβωσε το κλίμα γραφόταν πράγματα για μένα που δεν ίσχυαν.

Για το επεισόδιο που είχες με τον Περέιρα στην προπόνηση τι έχεις να πεις;

«Όταν υπάρχει ανταγωνισμός μέσα σε μία ομάδα είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά στις προπονήσεις. Θα με στεναχωρούσε τώρα αν ήταν όλα καλά. Εμένα μου αρέσει όλο αυτό που γίνεται φέτος και ελπίζω να συνεχιστεί».