Ροκάκης: «Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική»

Ροκάκης: «Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική»

O Αντώνης Ροκάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία με τον Πλατανιά για το γήπεδο του Μάλεμε.

Ωστόσο αν «ναυαγήσει»... του Μάλεμε υπάρχει planB όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στον προγραμματισμό των «δελφινιών» ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, όσο και για την πρόσληψη του Ηρακλή Τσίκινη στο τεχνικό τιμ της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσε δήλωσε ο πρόεδρος του Κισσαμικού στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης της σεζόν:

«Τα καράβια μέσα στα λιμάνια είναι ασφαλή, όμως δεν είναι φτιαγμένα για να είναι μέσα στα λιμάνια. Είναι φτιαγμένα για να είναι έξω στη θάλασσα και να πηγαίνουν στον προορισμό τους. Αυτή τη στιγμή, εμείς, θα κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε την υποδομή και να έχουμε την υποστήριξη στην ομάδα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μια γρήγορη σωτηρία. Δεν μπορούμε να πούμε για κάτι άλλο, ούτε για παραπάνω, ούτε για οτιδήποτε άλλο. Είμαστε μια καινούργια ομάδα στην κατηγορία, καλά-καλά δεν συνηθίσαμε την Γ' Εθνική, μπαίνουμε στα βαθιά νερά και προχωράμε».

Για τον στόχο της ομάδας: «Σαφώς αυτή τη στιγμή όπως δημιουργείται το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, αν δεν έχεις ανταγωνιστική ομάδα, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να σωθείς. Οπότε νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός».

Για τον προγραμματισμό και τις μεταγραφές: «Η ομάδα σαφώς δεν έχει κλείσει το ρόστερ. Από την άλλη πλευρά όλη η Ελλάδα έμεινε πίσω και αν δείτε, είμαστε από τις πρώτες ομάδες που ξεκινάνε την προετοιμασία στη Β' Εθνική. Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις σε πανελλαδικό επίπεδο μας επηρέασαν, όπως όλους και οποιοσδήποτε πιστεύει πως είναι σοβαρός σε αυτό που κάνει, πρέπει να παραδεχτεί ότι έχει επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση. Από εκεί και πέρα, εμείς ξεκινήσαμε γιατί περνάνε οι μέρες και η ομάδα έπρεπε να ξεκινήσει και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο στόχο του σχεδιασμού που έχουμε βάλει. Έχουμε επιταχύνει και έχουμε ανεβάσει ρυθμούς ώστε να είμαστε εντός πλάνου».

Για το γηπεδικό ζήτημα: «Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις έχουν πάει όλα τα θέματα πίσω. Όσον αφορά το θέμα του προπονητικού έχει ξαναμπεί σε ρυθμούς για να αρχίσει η κατασκευή του και πιστεύω ότι σ' ένα περίπου μήνα αν δεν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό θέμα θα είναι έτοιμο. Για την έδρα η οποία δεν βλέπω να είναι άλλη από το Μάλεμε, διότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στον Νομό μας, δυστυχώς, θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική μεταξύ συλλόγων γιατί αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε μαζί, όλοι, ενωμένοι, για να μπορέσουμε ν' αντιμετωπίσουμε το σύστημα γενικότερα».

Για το που έχει «κολλήσει» το θέμα του γηπέδου: «Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι στο σημείο, που πρέπει να επιτευχθεί μία οικονομική συμφωνία μεταξύ εμάς και του Πλατανιά ούτως ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το γήπεδο σαν έδρα. Το νούμερο πρέπει να είναι εφικτό... Είμαστε κοντά, θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουμε πιο κοντά σύντομα».

Για το αν υπάρχει σκέψη για έδρα εκτός Χανίων: «Βεβαίως! Βεβαίως και υπάρχει το planB. Αν αυτή τη στιγμή δεν γίνει "γάμος", θα πρέπει να πάμε αλλού».

Για τον Ηρακλή Τσίκινη και το πόστο που αναλαμβάνει στην ομάδα: «Η οικογένεια του Κισσαμικού μεγαλώνει και πρέπει να μεγαλώσει γιατί μεγαλώνουν οι ανάγκες της ομάδας. Δεν μπορούμε πλέον οι υφιστάμενοι άνθρωποι να "τρέξουν" σε όλα τα επίπεδα την ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο ρόλος του κ. Τσίκινη θα είναι πάρα πολύ σημαντικός και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε. Είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, για το έργο του είσαστε ενήμεροι και θέλω να πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στους στόχους μας».