Η… ποδοσφαιρική Ελλάδα της κρίσης

Η… ποδοσφαιρική Ελλάδα της κρίσης

Οι Μιγκέλ Βίτορ, Ζορντάο Ντιόγκο, Φιλίπε Ντα Κόστα και Κάρλος Μιλιάζες μίλησαν σε Πορτογαλικό Μέσο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Η «maisfutebol» ζήτησε τη γνώμη των τεσσάρων Πορτογάλων παικτών που αγωνίζονται στη χώρα μας για τις μέρες της ελληνικής οικονομικής κρίσης και συμφωνούν στο ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από όσο οι έξω νομίζουν.

Ο Μιγκέλ Βίτορ του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είμαι σε μια ομάδα που δεν καθυστερεί τις πληρωμές. Πιστεύω πως στην Πορτογαλία δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση για όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Νόμιζαν, δηλαδή, ότι άδειασαν τα σούπερ μάρκετ ή ότι δεν υπήρχαν φάρμακα. Σίγουρα υπάρχει μια μείωση στην αγορά, τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν πελάτες, αλλά μέχρι εκεί. Δυσκόλεψαν λίγο τα πράγματα με τον περιορισμό στις αναλήψεις, αλλά ακόμα και τότε από την ομάδα μας είπαν ότι θα μας βοηθούσαν αν είχαμε κάποια ανάγκη».

Ο Ζορντάο Ντιόγκο αναφέρθηκε στα όσα έζησε πέρασε το 2010 στην Παναχαϊκή: «Μας καθυστέρησαν τις πληρωμές για περισσότερους από έξι μήνες. Υποβιβαστήκαμε και η ομάδα έχασε τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αναγκάστηκα να κάνω καταγγελία στη FIFA. Ζούσα με κάποια λεφτά που είχα στην άκρη, αλλά ήταν δύσκολα. Από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα στην Ελλάδα η Κέρκυρα είναι η πιο τυπική (σ.σ Πανσερραϊκός και Πανθρακικός οι άλλες δύο). Ευχαριστώ τον Θεό για την ομάδα και τον πρόεδρό της. Μπορεί να μας καθυστερήσουν ένα μήνα τις πληρωμές, αλλά όχι περισσότερο. Εδώ όλες οι οικογένειες έχουν ένα ή δύο σπίτια και τα νοικιάζουν σε τουρίστες. Εδώ το καλοκαίρι διαρκεί περίπου έξι μήνες. Νομίζω πως ο τουρισμός έχει βοηθήσει πολύ το νησί να ξεπεράσει την κρίση που πλήττει την χώρα τε τελευταία έξι χρόνια».

Ο Φιλίπε Ντα Κόστα υπογράμμισε: «Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει κουραστεί με τις συνέπειες της κρίσης και πιστεύει πως η έξοδος από το ευρώ μπορεί να δώσει λύση. Ξέρουν ότι το πρώτο διάστημα θα είναι δύσκολο, αλλά στη συνέχεια θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν».

Από την πλευρά του ο Κάρλος Μιλιάζες εξήγησε: «Είναι μια ακόμα ομάδα που θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Εγώ υποσχέθηκα ότι κάποια μέρα θα γυρίσω στον ΟΦΗ. Μου άρεσε πολύ η Κρήτη και δεν παρατήρησα ιδιαίτερα τα σημάδια της κρίσης. Ούτε στη Λιβαδειά έζησα κρίση. Όλα τα εστιατόρια είναι γεμάτα σχεδόν κάθε μέρα».