Στον αέρα ο Πανηλειακός!

Στον αέρα ο Πανηλειακός!

Τις αμέσως επόμενες μέρες, με τελική κατάληξη την Κυριακή, θα κριθεί οριστικά η τύχη του Πανηλειακού.

Και με τις ύστατες προσπάθειες που θα γίνουν ως τότε για να μπορέσει να μετάσχει στη Γ" Εθνική κατηγορία. Αυτά προέκυψαν τελικά ως απόφαση από τη Συνέλευση του σωματείου που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στον Πύργο. Είχε προηγηθεί ομιλία του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε προς τα περίπου εξήντα παρευρισκόμενα μέλη ότι:

"Ο Πανηλειακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να φτάσει να παίξει σε Τοπική κατηγορία, χωρίς μάλιστα ούτε σε αυτήν να έχει εξασφαλισμένη κάποια καλή προοπτική ή ένα νέο ξεκίνημα. Και ειδικά τώρα που η Γ" Εθνική είναι αμιγώς Ερασιτεχνική, χωρίς συμβόλαια παικτών, χωρίς ΙΚΑ, χωρίς Εφορία, κ.τ.λ., αλλά και χωρίς από ότι λέγεται ανάγκη χρήσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τη νέα σεζόν σε αυτό το πρωτάθλημα, πρέπει με τις δυνάμεις μιας μεγάλης σε μέγεθος πόλης όπως είναι ο Πύργος να υπάρχει έστω μια ομάδα χωρίς μεγάλα οικονομικά μπάτζετ, αλλά έστω για την αξιοπρεπή παρουσία της σε αυτή την κατηγορία.

Το ιστορικό λάθος που πιθανότατα θα είναι η διάλυση του τωρινού σωματείου του Α.Ο. Πανηλειακός και η απορόφηση του από άλλο, πολύ μικρότερου μάλιστα μεγέθους, φοβάμαι ότι θα κριθεί πολύ σκληρά και στο άμεσο μέλλον – σε λίγους μήνες δηλαδή – αλλά και στο απώτερο. Ας μην το κάνουμε"...

Πρότεινε μάλιστα, και δεσμεύτηκε γι" αυτό, να συγκαλέσει τις αμέσως επόμενες μέρες ως το τέλος της εβδομάδας, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου, με μοναδικό θέμα τη σωτηρία του Πανηλειακού.

Στο οποίο θα συζητηθούν λύσεις για άρση του αδιεξόδου, ώστε η ομάδα να μετάσχει στη Γ" Εθνική (για την οποία υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήξης δήλωσης συμμετοχής είναι μέχρι τις 5 Αυγούστου).

* Κατόπιν και των ανωτέρω, η απόφαση της Συνέλευσης ήταν: Να γίνει αυτή η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μέχρι την Παρασκευή. Και ακολούθως την Κυριακή (2/8) να γίνει επαναληπτική Συνέλευση (στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, Εργατικό Κέντρο Πύργου, 8.00 μμ.).

Ώστε, σε συνδυασμό και με τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί από την προσπάθεια μέσω του Δημ. Συμβουλίου, να γίνει η τελευταία και καθοριστική προσπάθεια για την ανάδειξη διοίκησης.

- Να αναφερθεί κι ότι ελάχιστοι από τους παρευρισκομένους φάνηκε να τάσσονται υπέρ ενδεχόμενης συμμετοχής στην Α1 Τοπική κατηγορία Ηλείας. Και μάλιστα με απορρόφηση του σωματείου από άλλο (μετά επίσης κι από διάλυση του υπάρχοντος)...

Εκ μέρους πάντως της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που συγκάλεσε τη Συνέλευση, εκφράστηκαν ευχαριστίες στους ανθρώπους της ομάδας και του Δημ. διαμερίσματος Ηρακλή Παλαιοβαρβάσαινας, και ειδικά στους κ.κ. Γκέτσιο και Φελερή, που προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν εφόσον χρειαστεί, και χωρίς κανένα αντάλλαγμα το Α.Φ.Μ. αυτού του σωματείου προς χρήση από τον Πανηλειακό.

Πηγή: iliaoikonomia.gr