Κέρκυρα: «Να μας αφήσουν να αναπνεύσουμε... εμάς τους μικρούς»

Κέρκυρα: «Να μας αφήσουν να αναπνεύσουμε... εμάς τους μικρούς»

Στο στρατόπεδο της Κέρκυρας αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση... δίνοντας τη δική τους απάντηση σε όσους δεν πήραν με καλό μάτι την αθώωση της νησιωτικής ομάδας από την Πειθαρχνική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ιδιαίτερη αγωνία και το άγχος που έχει καταλάβει κάποιους να παρουσιάσουν ως «σκάνδαλο» την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPERLEAGUE, για την αθώωση της ομάδας μας. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι δεν εκδηλώθηκε η ίδια αγωνία για πανομοιότυπες αποφάσεις της ΕΕΑ, που δεν εστάλησαν καν στα αντίστοιχα Πειθαρχικά όργανα.

Είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε με όλα τα ανωτέρω, όμως επειδή η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός και ίσως πολλές φορές αυτή εκλαμβάνεται ως ύποπτη αδυναμία και επειδή συγχρόνως καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια μέσω ενός μεγάλου αγώνα, κάποιοι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για την ομάδα μας, τους πληροφορούμε ότι σκάνδαλο θα ήταν να έχει τιμωρηθεί η ομάδα μας. Και αυτό γιατί δύο άνθρωποι, χωρίς να έχει γνώση κανένας άλλος (ούτε Δ.Σ., ούτε Γ.Σ. της ΠΑΕ) έκαναν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο ακύρωσαν μετά από 3 ημέρες και ερήμην των οργάνων της ΠΑΕ, έλεγαν τα όσα έλεγαν.

Προφανώς και τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPERLEAGUE, «έκαναν το λάθος» (!) να μελετήσουν προσεκτικά την υπόθεση και να κρίνουν κατά συνείδηση χωρίς να ρωτήσουν «κανέναν ποια απόφαση θα ήταν η επιθυμητή για να εκδώσουν».

Συστήνουμε σε αυτούς που εκφράζουν δυσμενείς απόψεις για την απόφαση να μπουν στο κόπο να διαβάσουν το πλήρες σκεπτικό της απόφασης και μετά να εκφράζουν δημοσίως την γνώμη τους και να παύσουν να δημιουργούν πεπλανημένες εντυπώσεις στη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Επισημάνεται ιδιαιτέρως ότι εμείς έχουμε και την γνώση και την πείρα, να καταλαβαίνουμε πράγματα που δεν τολμά κανείς να πει. Δυστυχώς όμως η επίθεση στην ομάδα μας καταλήγει να πλήττει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες ενός ολόκληρου νησιού ενώ δεν έχουμε προκαλέσει, ούτε από πρόθεση έχουμε αδικήσει κάποιον. Το μόνο που ζητάμε είναι να μας αφήσουν να αναπνεύσουμε εμάς τους μικρούς, και μαζί με εμάς ζητούμε να σεβαστούν τα όνειρα των κατοίκων του νησιού μας, που θέλουν (κάτι που φαίνεται πολύ δύσκολο) να έχουν μία ομάδα και να την καμαρώνουν.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε σε όποιον προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις μέσω «αποκλειστικών πληροφοριών» ότι η απόφαση της ΕΕΑ προς την Πειθαρχική Επιτροπή ήταν, να διερευνήσει η τελευταία, αν η Εταιρεία μας υπέπεσε σε παράβαση και να αποφασίσει περί της υποβολής ποινής ή μη. Δηλαδή να κρίνει κατά δικαία κρίση και όχι κατά δεσμία αρμοδιότητα αν η ΠΑΕ μας έχει παραβιάσει τον νόμο και τον κανονισμό με υπαιτιότητά της.

Πιστεύοντας ότι τελικά το δίκαιο θα επικρατήσει, η ομάδα μας ετοιμάζεται ανεπηρέαστα για την νέα αγωνιστική σεζόν. Οι φίλαθλοί μας να είναι βέβαιοι ότι η Διοίκηση με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και την πεποίθηση ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο αυτό που η ομάδα μας κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους, ήτοι να αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο στη SUPERLEAGUE».