Μεταγραφές γυναικείου ποδοσφαίρου: Μια... πονεμένη ιστορία

Μεταγραφές γυναικείου ποδοσφαίρου: Μια... πονεμένη ιστορία

Είναι κατανοητό από όλους ότι η ΕΠΟ έχει πολλά ανοικτά μέτωπα και πολύ σοβαρά ζητήματα που την απασχολούν αυτή την περίοδο.

Είναι, όμως, εξίσου κατανοητό πως θα έπρεπε εξαρχής να έχει μεριμνήσει για κάποια πράγματα που αφορούν αθλητές, ερασιτέχνες που δεν έχουν τις απολαβές και τα προνόμια των επαγγελματιών.

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για αθλήτριες. Για τις παίκτριες του γυναικείου ποδοσφαίρου. Τα κορίτσια αυτά πραγματικά... δεινοπαθούν όταν αποφασίζουν να πάρουν μια μεταγραφή. Διότι κανείς δεν έχει σκεφθεί να διαμορφώσει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Ευθύνη σ´ αυτό, όμως, δεν έχει μόνο η Ομοσπονδία και η επιτροπή του γυναικείου πρωταθλήματος.

Η ευθύνη βαραίνει και τους συλλόγους. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν στον χώρο παράγοντες που εκμεταλλεύονται την απουσία θεσμικού πλαισίου στις μεταγραφές και κατ´ επέκταση εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν και τις παίκτριες.

Οι υπεύθυνοι καλό θα είναι να λάβουν κάποια μέτρα, πριν να είναι πολύ αργά. Διότι μ´ αυτή την κατάσταση, αποθαρρύνονται πολλά νέα κορίτσια από το να συνεχίσουν το ποδόσφαιρο, κάτι που κάνουν επειδή το αγαπούν και θυσιάζουν χρόνο, σπουδές και χρήμα για να παίξουν...

Ελπίζουμε η ΕΠΟ, μέσα στα τόσα απανωτά λάθη των τελευταίων ετών, να δείξει ευαισθησία και να κάνει μια αρχή. Να κάνει επιτέλους ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ξεκινώντας ακόμα κι από το παραγκωνισμένο κομμάτι του γυναικείου ποδοσφαίρου...

Κάτι θα είναι κι αυτό...

Επιμέλεια: Ελένη Ανδρέου