Ηλιόπουλος: «Αυτό που ήθελα!»

Ηλιόπουλος: «Αυτό που ήθελα!»

Ο Κώστας Ηλιόπουλος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕ Σπάρτη και έκανε τις συγκρίσεις με τις υπόλοιπες ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

Για τον 26χρονο επιθετικός δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έγινε γνωστός από το πέρασμα του στην Καλαμάτα, στην οποία αγωνίζονταν από το 2008, με ένα διάλλειμα τις σεζόν 2010-2011 και 2011-2012 (Ηλιούπολη και Βύζα Μεγάρων αντίστοιχα). Ο έμπειρος φορ είχε προτάσεις από αρκετές ομάδες, τόσο από την Μεσσηνία όσο και από μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά επέλεξε την ΑΕ Σπάρτη.

Ο Ηλιόπουλος ανακοινώθηκε την Τετάρτη (5/8) από τους Πρωταθλητές Λακωνίας και παραχώρησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» την πρώτη του συνέντευξη:

«Η ομάδα απέδειξε ότι με ήθελε πολύ. Έχει ένα πλάνο στο μυαλό της... πρωταγωνιστικό! Η πρόταση ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή. Ήταν αυτό που ήθελα. Είναι μια πρόκληση για μένα. Μετά από χρόνιας παρουσίας στην Καλαμάτα, θα δοκιμάσω αλλού τις δυνάμεις μου» εξήγησε αρχικά και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Αυτή η ομάδα έχει πολλές προοπτικές. Υπάρχει όμως και η ασφάλεια που δίνει η παρουσία του Δημήτρη Γιανανκόπουλου».

Οι πρώτες του εντυπώσεις από την προπόνηση πολύ θετικές όσο και κι αυτές από την πόλη που τον έχει ήδη μαγέψει: «Οι πιο παλιοί μας έχουν αγκαλιάσει. Ειδικά ο Αναστασάκος. Στη Σπάρτη βρήκα και τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο που ήμασταν μαζί συμπαίκτες στη Καλαμάτα (2013-2014). Είχα παίξει παλιά στην Σπάρτη ως αντίπαλος. Είναι καταπληκτική πόλη με υπέροχους ανθρώπους. Σιγά-σιγά εξερευνώ τη κάθε γωνία της. Είναι ήσυχη, κάτι που ζητάμε οι παίκτες για να είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας».

Δεν παρέλειψα να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στη Γ' Εθνική και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας: «Η ΑΕ Σπάρτη είναι μια όαση! Υπάρχουν ομάδες που αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή και άλλες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Και συμμετοχή να δηλώσει μια ομάδα δεν είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρώσει τη σεζόν. Έχουμε δει πολλές να βαράνε κανόνι στα μέσα μιας αγωνιστικής περιόδου. Από τη Super League ως την πιο μικρή κατηγορία».