Πανηλειακός: «Ούτε 20 ευρώ στο ταμείο»

Πανηλειακός: «Ούτε 20 ευρώ στο ταμείο»

Η ομάδα του Πανηλειακού μπορεί τυπικά να δηλώθηκε για να μετάσχει στο προσεχές πρωτάθλημα, αλλά βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι... λύθηκαν τα προβλήματα, ούτε σημαίνει ότι εξασφαλίστηκε το μέλλον της.

Αφού πολύ απλά, εξακολουθεί να μην υπάρχει καν ...ομάδα!
Γιατί πάνω από όλα παραμένει ανοιχτό το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ θέμα. Έστω και για τη δημιουργία μιας απλά αξιοπρεπούς ομάδας που θα εμφανιστεί στα γήπεδα της Γ" Εθνικής της νέας σεζόν και θα μπορέσει τουλάχιστον να παραμείνει στην κατηγορία (έστω αυτό)!

Υπάρχει – και πάλι ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΑ – ένα διοικητικό σχήμα, το οποίο δεν έχει καμιά οικονομική δυνατότητα (από μόνο του). Ούτε καν να βάλει κάποια βασικά έξοδα που σχεδόν σε όλες τις ομάδες οποιασδήποτε Κατηγορίας καλύπτονται από τα μέλη των Συμβουλίων τους!

* Κάποιοι μάλιστα από αυτούς, προωθούν δημοσιεύματα σε μερίδα του τοπικού Τύπου ότι "μιλάμε με προπονητές και με παίκτες", κ.τ.λ.
Το θέμα είναι όμως, μήπως κάποιος από αυτούς τους προπονητές και τους παίκτες θέλει να συμφωνήσει. Και ζητήσει καμιά προκαταβολή (όπως στο 99% των περιπτώσεων γίνεται στο χώρο) ή ζητήσει κανα 20ευρω κανείς από τους υποψήφιους παίκτες να πάει να βγάλει φωτογραφίες για το ποδοσφαιρικό δελτίο...
Γιατί τότε ΠΟΙΟΣ από αυτούς θα του δώσει;;;

– Ειλικρινά, δεν είναι και δεν θα είναι ευθύνη αυτού του "συμβουλίου" αν ο Πανηλειακός δεν καταφέρει ούτε τώρα να φτιάξει ομάδα για ένα αμιγώς Ερασιτεχνικό σε όλα του πρωτάθλημα!
Έχει τονιστεί τόσες ...εκατοντάδες φορές ότι η μεγάλη πλειοψηφία της πόλης που εδώ και ΧΡΟΝΙΑ δεν βοηθάει, είναι αυτή που δίνει τον τόνο.
Η μεγάλη πλειοψηφία που και ΚΡΥΒΟΤΑΝ (ακόμα και με διάφορες ψεύτικες δικαιολογίες και μύθους όπως "χρέη" και π@πάρι@ μάντολες), αλλά και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ!

– Κι έχει επίσης τονιστεί και είναι γνωστό σε όλους, ότι πολλοί, είτε επίδοξοι επενδυτές είτε ντόπιοι και καλοί παίκτες, προτιμούν τα τοπικά πρωταθλήματα (ακόμα και άλλων Νομών). Πολλές φορές με μεγάλους προϋπολογισμούς, που τραβάνε σαν ...μαγνήτης και ικανούς ντόπιους ποδοσφαιριστές...
Είναι κι αυτή μια κατάσταση που μπορεί να λυπεί και να προβληματίζει, αλλά δεν μπορεί να λυθεί. Κι ούτε μπορεί να γίνει κουμάντο στην τσέπη όποιου το κάνει – αλλά απλά καταγράφεται.
Και στην τελική, το τι ακριβώς πέτυχαν και το τι μένει πίσω με τόσα λεφτά που χάλασαν σε αυτές τς κατηγορίες διάφοροι, μόνο με ...φωτοβολίδες τριών το πολύ χρόνων, ας το αναλογιστούν κι οι ίδιοι!!!

Υπάρχουν κινήσεις για να γίνουν

Όμως, υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν ΠΡΩΤΑ αν κάποιος μπει σε ένα τέτοιο συμβούλιο (κι όχι να το παίζει ...κονιόρδος παράγοντας, κ.τ.λ.):

Να "χτυπήσει πόρτες", να κινήσει διαδικασίες εξεύρεσης οικονομικών πόρων από όλη την πόλη και την περιοχή, να βάλει κι άλλους στο ...παιχνίδι κ.τ.λ.

* * * Με τον Πανηλειακό λοιπόν να βρίσκεται σήμερα στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του (με πασίγνωστες από καιρό τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει...) και παρά την όλο και αυξανόμενη οικονομική κρίση και στη χώρα και στην περιοχή, χρειάζονται σίγουρα όσο περισσότερες βοήθειες γίνεται!

– Χρειάζεται κίνηση για να διευρυνθεί η οικονομική βάση της ομάδας, να φέρει κοντά της χορηγούς (όσο περισσότερους γίνεται και οποιουδήποτε μεγέθους).

– Να γίνει εγγραφή μελών (με μηνιαία συνδρομή).

– Να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου (κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα και την αξιόλογη προσέλευση του στο γήπεδο), να αυξηθεί και το ενδιαφέρον από την πλευρά των τοπικών επιχειρήσεων (για να διαφημιστούν), να "ξεκολλήσουν" από την ηχηρή ως και προκλητική πολλές φορές αδιαφορία και απουσία τους και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς...

– Να οργανωθεί και να προωθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας (το προσεχές διάστημα)

– Να εξεταστούν και να γίνουν οποιοδήποτε τρόποι και δράσεις ώστε να αυξηθεί η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας.

– Να δοθεί "ανοιχτό πεδίο" σε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να ενισχύσουν την προσπάθεια ώστε να παραμείνει ζωντανή η ομάδα!

Κι όσο το δυνατόν περισσότεροι να συμμετάσχουν ενεργά!

Ακόμα και με συγκεκριμένες και δεσμευτικές προτάσεις (όπως κάνουμε και μεις από το ...λίγο που μας αναλογεί)!

* Να καθήσουν λοιπόν, και να φωνάξουν ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ, ώστε όλοι να δουν ποιες ενέργειες και ποιές επαφές πρέπει να γίνουν μήπως και βρεθούν κάποιες λύσεις για να ειναι βιώσιμη η ομάδα...
Και να μην αρέσκονται στο να ανακοινώνουν πράγματα στον Τύπο – και μάλιστα με κωμικοτραγικό τρόπο του στυλ "όποιος θέλει να έρθει στον Πανηλειακό να πάρει στο τηλέφωνο ...τάδε"!!!

Και ούτε επίσης, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, να καταφέρονται εναντίον παλιότερων παραγόντων ή γνωστών επιχειρηματιών!
Άλλωστε, αν δεν εμπλακούν παλιότεροι παράγοντες ή κάποιοι γνωστοί επιχειρηματίες, τότε δεν πρόκειται να κατέβει ομάδα ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ στο νέο πρωτάθλημα.
Χωρίς αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ (ή το πολύ – πολύ θα γίνει μια ..τρύπα στο νερό).

Αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Γιατί σε αυτή την πόλη "αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάνει"!!!
Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι (κι ας τους "τσούζει" χωρίς να έχουν και κάποιο λόγο μάλιστα γι" αυτό)!

– Απομένει πλέον, τις αμέσως επόμενες μέρες με βάση πληροφορίες μας από το ρεπορτάζ, το αν και πως θα λάβει χώρα μια τελευταία πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή.
Ο οποίος μαζί με συνεργάτες του, καθώς και άλλα στελέχη (και δημοτικά) αναμένεται να έχουν επαφές με συγκεκριμένα πρόσωπα, τόσο του Πύργου, όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Μέσα στο πλαίσιο που ήδη προαναφέραμε, δηλαδή της ανάγκης βοηθειών και οικονομικής ενίσχυσης προς την ομάδα.

Και μακάρι να γίνει ότι περισσότερο!
Τόσο σε αυτό, όσο και σε αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω!
Αλλιώς, ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ δυστυχώς ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!!!

Και είτε δεν θα τον βρει καν σε ...σέντρα γηπέδου η 6η Σεπτεμβρίου (έναρξη πρωταθλήματος), είτε θα ζήσει κάποιες κωμικοτραγικές καταστάσεις "σκύλευσης πτώματος" το πολύ για λίγο καιρό!

Πηγή: ilia-sport