Παναθηναϊκός: «Να τελειώσει και τυπικά η Διπλή Ανάπλαση»

Παναθηναϊκός: «Να τελειώσει και τυπικά η Διπλή Ανάπλαση»

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως ο νόμος για τη Διπλή Ανάπλαση έχει ακυρωθεί και πως πρέπει να μπει και τυπικό τέλος στο ζήτημα που ταλαιπωρεί τον σύλλογο.

Με αφορμή τη συγκέντρωση μεταναστών στην περιοχή του Ελαιώνα, ο Παναθηναϊκός ΑΟ πήρε θέση και ζήτησε για ακόμα μια φορά την οριστική ακύρωση της «Διπλής Ανάπλασης». Στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού γίνεται λόγος για προσχώρηση και άλλων στην άποψη που έχει εκφράσει εδώ κι αρκετό καιρό ο σύλλογος, ζητώντας παράλληλα να ακυρωθεί και τυπικά ο νόμος για το σχέδιο της «Διπλής Ανάπλασης», κάτι που έχει γίνει επί της ουσίας από τη στιγμή που η Πολιτεία έχει αποφασίσει να στεγάσει στον Ελαιώνα τους μετανάστες!

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, αποφάσισε να μεταφερθούν μετανάστες -που ζούσαν σε ομολογουμένως κάκιστες συνθήκες- σε καταυλισμούς που στήνονται στην περιοχή του Ελαιώνα. Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να κρίνουμε αν είναι σωστή ή λανθασμένη αυτή η απόφαση.

Δεδομένου, όμως, ότι ο καταυλισμός αυτός χτίζεται μέσα στο οικόπεδο που προοριζόταν για το νέο μας γήπεδο, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος φωνάζει τα τελευταία χρόνια ότι η Διπλή Ανάπλαση είναι πια ανέφικτη. Πράγματι, πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων κατήρτισε το 5ετές επιχειρησιακό του σχέδιο, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή αναφορά σε αυτήν. Τώρα, η Πολιτεία αποφάσισε στο χώρο που θα γινόταν το γήπεδο να στεγαστούν μετανάστες. Συνεπώς, ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει de facto ακυρωθεί. Έμπρακτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν προσχωρήσει στην άποψή μας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Τώρα που ο νόμος έχει καταργηθεί στην πράξη, είναι ώρα επιτέλους να καταργηθεί και τυπικά, ώστε ο Παναθηναϊκός Α.Ο. να μην παραμένει δέσμιός της».

Πηγή: onsports