Καραμανλής: «Ο Ολυμπιακός Βόλου στη Σούπερ Λιγ»

Καραμανλής: «Ο Ολυμπιακός Βόλου στη Σούπερ Λιγ»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Καραμανλής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κόψουν πρώτοι το νήμα... για τη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 28χρονου αμυντικού στην εφημερίδα «Θεσσαλία»:

Για το αν αποτέλεσε κίνητρο στην απόφασή του το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις: «Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται υπό πίεση και σε μία ομάδα που διεκδικεί πράγματα στο πρωτάθλημα. Αν, μάλιστα, διεκδικεί την άνοδο, τόσο το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα. Αυτό το ξέρουμε όλοι και θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις στην ομάδα: «Είναι πάρα πολύ καλές οι πρώτες μου εντυπώσεις. Η ομάδα κινείται σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε στο Βόλο, μέχρι σήμερα στο Καρπενήσι. Διαθέτει αξιόλογο έμψυχο δυναμικό σε παίκτες και τεχνικό τιμ».

Για το αν του ταιριάζει περισσότερο η θέση του στόπερ ή του αμυντικού χαφ: «Ως κεντρικός αμυντικός νιώθω καλύτερα, χωρίς αυτό αν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσω για το καλύτερο αν ο προπονητής μου ζητήσει να αγωνιστώ ως αμυντικό χαφ».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου: «Ο κόσμος του Βόλου διψά για ποδοσφαιρικές διακρίσεις. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα που πριν λίγα χρόνια έπαιξε και στην Ευρώπη. Ξέρουμε το λόγο που βρέθηκε στη δεύτερη κατηγορία, αλλά με σωστό προγραμματισμό θα βρεθεί ξανά εκεί που του αξίζει, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό: «Πράγματι, πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Θα συναντήσουμε και ομάδες από τη νότια Ελλάδα, κάτι που θα μεγαλώσει τον βαθμό δυσκολίας. Θα κοντραριστούμε με ποιοτικές ομάδες, που κουβαλούν μεγάλη ιστορία και τους ακολουθεί πολύς κόσμος».

Για το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του Βόλου για να πετύχει το στόχο της ανόδου: «Σε ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων το σημαντικό είναι η διάρκεια. Θα είναι ένας μαραθώνιος, οπότε όποιος είναι περισσότερο συγκεντρωμένος θα είναι αυτός που θα πανηγυρίσει».