Αναστασίου: «Δουλεύουμε σωστά και μένει να φανεί»

Αναστασίου: «Δουλεύουμε σωστά και μένει να φανεί»

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Μπακού μόνο για τη νίκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι ήρθε η ώρα να φανεί η δουλειά που γίνεται.

Ο τεχνικός των «πράσινων» αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην ομάδα, μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

Με δεδομένο ότι έχουν γίνει νωρίς όλες οι κινήσεις, τον αποκλεισμό από την Μπριζ και δύο κρίσιμα ματς με Καμπάλα, πως διαχειρίζεται ο ίδιος αγχώνει ή συσπειρώνει;

«Το είχα πει και συνεχίζω να το λέω πως όταν εκπροσωπείς παναθηναϊκός πρέπει να μάθεις να λειτουργείς κάτω από πίεση. Πιστεύω ότι κι εγώ και η ομάδα λειτουργούμε καλύτερα κάτω από πίεση. Παίζουμε σε πολλές διοργανώσεις δεν έχει σημασία μόνο ένα παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρουμε ότι θα είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό απέναντι στην Μπριζ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε τι δυνατότητες έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε».

Σας τρομάζει το ενδεχόμενο να υποτιμήσουν οι παίκτες την Καμπάλα;

«Κάθε παιχνίδι είτε επίσημο είτε φιλικό αντιμετωπίζετε με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση. Δεν με φοβίζει τίποτα για το αυριανό παιχνίδι, ξέρω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Βλέποντας τόσους πολλούς δημοσιογράφους, είναι κάτι πολύ σημαντικό, ίσως το πιο σημαντικό ματς της σύντομης ιστορίας της. Ευκαιρίαγια εσάς να κάνετε μια νίκη ψυχολογίας ή θα πάτε πιο προσεκτικά ενόψει και της πρεμιέρας με Παναιτωλικό;

«Όταν έγινε η κλήρωση και έγινε γνωστό ότι θα παίξουμε εντός έδρας ακούστηκε καλύτερο. Από τη στιγμή που άλλαξε η έδρα με την Καμπάλα. Δεν μου πέρασε από το μυαλό να πάμε προσεκτικά. Έχω εμπιστοσύνη πως και αύριο και στα επόμενα παιχνίδια θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Δουλεύουμε σωστά και μένει να φανεί και μέσα στο γήπεδο».

Ποιο αποτέλεσμα θα συνέφερε την ομάδα σας;

«Η νίκη».

Φαίνεται ότι είστε πολύ χαλαρός ενόψει του αυριανού παιχνιδιού. Είστε τόσο σίγουρος ότι θα κερδίσετε;

«Δεν το κατάλαβα ότι δείχνω τόσο χαλαρός. Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Οπότε δεν μπορούμε να είμαστε χαλαροί. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους παίκτες σου. Εγώ έχω»

Έχει σημασία που το πρώτο παιχνίδι γίνεται στο Μπακού;

«Θα φανεί στο γήπεδο μετά τα δύο παιχνίδι, αν έκανε διαφορά στην Καμπάλα ή εμάς. Όταν έγινε η κλήρωση δεν την ξέραμε, αλλά πλέον έχουμε δει όλα τα παιχνίδια που έπαιξε στην Ευρώπη και το Πρωτάθλημα. Οπότε έχουμε μια εικόνα από το στιλ παιχνιδιού τους και πλέον είναι γνωστή σε εμάς».

Αποτελεί για εσάς μια ευκαιρία να πάρετε ρεβάνς για τον Απόλλωνα Λεμεσού;

«Όχι».

Πηγή: leoforos.gr