Άρνεσεν: «Γιατί ήρθα στον ΠΑΟΚ»

Άρνεσεν: «Γιατί ήρθα στον ΠΑΟΚ»

Ο Φρανκ Άρνεσεν αναφέρθηκε στους λόγους που τον έφεραν στον ΠΑΟΚ, στο προφίλ του Ίγκορ Τούντορ και στο "φλερτ" με τους ασπρόμαυρους" πριν από δύο χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δανός τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου στην ιστοσελίδα "ekstrabladet.dk":

«Ο ΠΑΟΚ με ήθελε και πριν από δύο χρόνια. Αλλά εκείνη την εποχή μόλις είχα φύγει από το Αμβούργο και δεν ήμουν έτοιμος για μια νέα δουλειά. Τώρα με κάλεσαν και πάλι και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αλλά όταν έμαθα ότι ο σύλλογος είναι ελεύθερος από χρέη και πληρώνει τα πάντα στην ώρα του είπα ναι σε αυτή την πρόκληση. Γνώριζα για την ελληνική κρίση, αλλά, τελικά, δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα όταν υπέγραψα».

Για τις φετινές μεταγραφές ο Δανός σχολίασε: "Έχω ήδη πάρει οκτώ παίκτες. Ο Ολσεν ήταν ο πρώτος. Δεδομένου ότι αγόρασα επτά παίκτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών. Τώρα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας επιθετικός. Θέλουμε να βρούμε έναν στη σωστή τιμή".

Ο Αρνεσεν, όπως εξηγείται στο κείμενο, είχε μια βασική απαίτηση όταν του προσφέρθηκε η δουλειά από τον ΠΑΟΚ. Να επιλέξει τον νέο προπονητή: "Είχα φτιάξει ένα προφίλ και θα επέλεγα από 4-5 υποψηφίους. Πήγα σε ένα νεότερο προπονητή που έχει φιλοδοξίες. Αλλά, επίσης, σε ένα πρόσωπο που η νοοτροπία του ταιριάζει με την ελληνική.

Όταν χάνεις ένα παιχνίδι εδώ υπάρχουν αντιδράσεις. Επομένως, είναι σημαντικό ο προπονητής να μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι ο Ιγκόρ Τουντόρ είναι ιδανικός τεχνικός για εμάς, γιατί είναι από τα Βαλκάνια».

Για τις συνεχείς αλλαγές προπονητών στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια υπογράμμισε: «Έχουν αλλάξει πολλοί. Αλλά πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης έχει μάθει τα τελευταία τρία χρόνια. Έχω τριετές συμβόλαιο. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε το κλίμα. Υπάρχει, πλέον, ξανά θετική ατμόσφαιρα στην ομάδα».