Κούγιας: «Προπονητής... ηθοποιός ο Καλαϊτζίδης»

Κούγιας: «Προπονητής... ηθοποιός ο Καλαϊτζίδης»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Αλέξης Κούγιας για να περιγράψει τα όσα ακολούθησαν μετά το «άκυρο» στον Άρη για άνοδο στη Football League από την Επιτροπή Εφέσεων... εκτοξεύοντας τα βέλη του σε Γιώργο Αρβανιτίδη, Άλεξ Κάλας και Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΛ πέρασε από κόσκινο τους προαναφερθέντες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα προπονητή - ηθοποιό τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Επίσης, τόνισε πως ο Απόλλων Σμύρνης θα έπρεπε να πάρει τη θέση της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα της Super League, λέγοντας ωστόσο πως τα πράγματα δεν πρόκειται να πάρουν διαφορετική τροπή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του όπως τις παρουσιάζει το flnews.gr:

«Κάποιοι σκοπιμως αντί να πουν την αλήθεια προσπαθούν να παρερμηνεύσουν νομικές τοποθετήσεις χωρίς να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη διαφορετική άποψη. Πράγματι υπάρχει ένα συγκεχυμένο νομικό καθεστώς και πάντοτε υπήρχε σκόπιμα, γιατί έτσι δινόταν η δυνατότητα σε αυτούς νταραβεριτζήδες που περιβάλλουν τα κέντρα εξουσίας να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια και να βγάζουν λεφτά. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι προσπαθούν να μην αναδείξουν τις δικές τους αδυναμίες.

Μέχρι τώρα στο θέμα του Άρη εφαρμόστηκε ο κανονισμός. Αυτό είναι το νταραβέρι που πάει να γίνει. Δεν είναι ανάγκη να έχει δίκιο κανείς, αρκεί να έχει την παραγοντάρα, τον Κομπότη, τον Αρβανιτίδη, αυτόν που δεν βάζει έντιμα τα λεφτά του, αλλά προσπαθεί με την κομπίνα και με ανύπαρκτη ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Να μην δίνουν στον αντίπαλο πέναλτι, να δίνουν σε αυτόν ένα ανύπαρκτο, να γίνουν όργια για να ανεβάσει την ομάδα. Αυτοί οι τύπου έχουν δημιουργήσει τη συγκεχυμένη κατάσταση στον Άρη.

Αυτοί που έλεγαν ότι έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και κατέθεταν σε βάρος άλλων ομάδων για να κάνουν το κέφι των αφεντικών τους. Αυτοί που είχαν γίνει Φιλιππινέζες κάποιων και κατέβαιναν στην Αθήνα με δικηγόρους άλλων. Εννοώ την οικογένεια Καλαϊτζίδη και αυτούς που κουβαλούσε στην Αθήνα για να δημιουργήσουν δεδικασμένο σε βάρος της Βέροιας και είχαν συνδέσει τον υποβιβασμό της με το θέμα του Άρη.

Μπορεί να πληρώνει και την θέση του Καλαϊτζίδη στο θέμα της Βέροιας. Με μια διαφορά, όμως. Ο νόμος είναι με τη θέση της επιτροπής εφέσεων. Αυτά που έλεγε η πλευρά Καλαϊτζίδη ήταν εκτός νομικής πραγματικότητας. Νόμιζαν ότι θα ανέτρεπαν τη νομική πραγματικότητα. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να φανεί, γιατί τον κυνηγούν οι εργαζόμενοί του στα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη. Τώρα ήρθε ένας άλλος καινούργιος και λέει δώστε μου εμένα το κουμάντο, λέγοντας το ίδιο παραμύθι.

Λένε θα πάρουν τον Άρη χωρίς να βάλουν μία και έβγαλαν μεροκάματα στον Άρη. 700 χιλιάδες σε κιλοτάκια και σπουργίτια. Δεν λένε την αλήθεια και αυτό που πάει να γίνει τώρα είναι το ίδιο παραμύθι. Ότι φταίνε οι άλλοι γιατί δεν ήταν με τη σωστή πλευρά, ενώ δεν λένε την αλήθεια ότι αν εφαρμοστεί ο νόμος, ο Άρης δεν παίζει στη Β' Εθνική. Το διαιτητικό δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία. Τα περί αναψηλάφησης είναι νομικούρες.

Αν είσαι νομικός με νομική αξιοπρέπεια δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες τα περί αναψηλάφησης. Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου θα έλεγα ότι όλοι θέλουμε τον Άρη στη Β' Εθνική. Πιστεύω, όμως, ότι τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν. Αν έλεγε ο Γκιρτζίκης αυτά στον Κάλας κακώς τα έλεγε. Μπορεί να κάνω λάθος. Ποιος δεν θέλει τον Άρη, τον Ηρακλή, τη Λάρισα;

Είδα κάποιους στην Αθήνα να έρχονται. Τον μεγαλύτερο ηθοποιό - προπονητή του κόσμου τον Καλαϊτζίδη με τον Αρβανιτίδη από πίσω. Από χρόνια τα λέω. Όταν σου κερδίζει ο Αρβανιτίδης πρωταθλήματα τι προπονητής είσαι; Ο Βαλιώτης στο Βέροια - ΠΑΣ έδειξε κόκκινη στον Γεωργιάδη αντί να τη δείξει στον τερματοφύλακα. Τα ίδια έκανε και στο Βέροια - Επανομή. Συναισθηματικά όλοι θέλουμε τον Άρη. Πέρυσι ο Πανσερραϊκός κόπηκε. Φέτος υπάρχει δεδικασμένο με τον Απόλλωνα. Ερμηνεύτηκαν διαφορετικά οι κανονισμοί. Ο Απόλλων έπρεπε να ανέβει, αλλά έμεινε ο Λεβαδειακός. Τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν».