Παναθηναϊκός: Ενότητα ζήτησε ο Αλαφούζος

Παναθηναϊκός: Ενότητα ζήτησε ο Αλαφούζος

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τοποθετήθηκε επίσημα μετά το τέλος του Δ.Σ.

 

Σε επίσημη δήλωση προχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε για «κατανοητή δυσαρέσκεια του κόσμου», ωστόσο έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την κατάκτηση των εγχώριων στόχων την ενότητα μεταξύ διοίκησης, ομάδας και κόσμου. Παράλληλα, συνεχάρη την... πλειοψηφία του κόσμου που βρέθηκε στη Λεωφόρο, ενώ καταδίκασε τις «συμπεριφορές που δε συνάδουν με την αρχή της ΠΑΕ».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είναι απολύτως κατανοητή η δυσαρέσκεια και η πικρία του φίλαθλου κόσμου του συλλόγου για την εικόνα της ομάδας και κατ' επέκταση τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Παρά ταύτα προϋπόθεση για την κατάκτηση των εγχώριων στόχων μας, είναι η ενότητα διοίκησης- ποδοσφαιρικού τμήματος-φιλάθλων.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας για την αμέριστη συμπαράστασή της και να δείξουμε τη δέουσα αποφασιστικότητα για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος. Παράλληλα, όμως, οφείλουμε να καταδικάσουμε τις πειθαρχικώς ελεγκτέες συμπεριφορές μερίδας φιλάθλων στο χθεσινό αγώνα. Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τη σταθερή και αποδεδειγμένη αρχή της ΠΑΕ να δίνει τους αγώνες της -εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων- μέσα από το ισχύον εγχώριο και ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων».