Η Ρεάλ έβαλε στη θέση της τη Γιουνάιτεντ

Η Ρεάλ έβαλε στη θέση της τη Γιουνάιτεντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα έβαλε δημόσια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφορικά με το «ναυάγιο» στην υπόθεση Ντε Χέα!

Αναλυτικά, η μακροσκελής ανακοίνωση της ισπανικής ομάδας:

«1. Η Μαν. Γιουνάιτεντ δεν μπήκε σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του Νταβίντ Ντε Χέα μέχρι χθες το πρωί.

2. Η Ρεάλ παρά τις δυσκολίες για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής στην τελευταία ημέρα της προθεσμίας, συμφώνησε να αρχίσει συζητήσεις.

3. Όταν η Μαν. Γιουνάιτεντ δέχτηκε να αρχίσει διαπραγματεύσεις, έβαλε ως όρο στη συμφωνία την απόκτηση του Κέιλορ Νάβας και μας είχε ενημερώσει πως είχε έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή.

4. Οι δύο ομάδες ήρθαν γρήγορα σε συμφωνία για τη μετακίνηση και των δύο παικτών. Ακολούθησε η ταχεία ανταλλαγή των απαιτούμενων εγγράφων, προκειμένου να υπάρχει χρόνος ώστε να δηλωθεί στο επίσημο σύστημα μεταγραφών της FIFA εγκαίρως. Η Ρεάλ έστειλε τα συμβόλαια στη Μαν. Γιουνάιτεντ στις 13:39, ώρα Ισπανίας.

5. Η Μαν. Γιουνάιτεντ έστειλε τα σχόλιά της πάνω στα συμβόλαια οκτώ ώρες μετά, στις 21:43 ώρα Ισπανίας, έχοντας μερικές μικρές τροποποιήσεις. Όλες έγιναν αποδεκτές αμέσως από τη Ρεάλ, προκειμένου να δηλωθεί άμεσα ο παίκτης.

6. Η Ρεάλ μετά τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών Ντε Χέα και Νάβας, έστειλε στον αγγλικό σύλλογο τα συμβόλαια στις 23:32 ώρα Ισπανίας, περιμένοντας τα τελικά έγγραφα με τις υπογραφές της Μαν. Γιουνάιτεντ.

7. Η Μαν. Γιουνάιτεντ ήρθε σε προφορική συμφωνία με τους εκπροσώπους του Κέιλορ Νάβας στις 23:53 ώρα Ισπανίας και τότε εστάλησαν τα συμβόλαια στον παίκτη για να τα υπογράψει.

8. Η Μαν. Γιουνάιτεντ μπήκε στο σύστημα για τις μεταγραφές της FIFA για τη μετακίνηση του Νταβίντ Ντε Χέα κι όχι αυτή του Κέιλορ Νάβας στις 00:00 ώρα Ισπανίας. Η Ρεάλ έλαβε τα πλήρη έγγραφα στις 00:02 και προσπάθησε να τα περάσει στο σύστημα της FIFA, αλλά το σύστημα είχε ήδη κλείσει.

9. Στις 00:26 ώρα Ισπανίας το σύστημα της FIFA κάλεσε τη Ρεάλ να συμπληρώσει τα στοιχεία του Ντε Χέα, καθώς η μεταγραφική προθεσμία στην Αγγλία είναι σε ισχύ μέχρι την Τρίτη. Η Ρεάλ αποφάσισε να απευθυνθεί στην ισπανική λίγκα παρότι γνώριζε πως η προθεσμία είχε ολοκληρωθεί.

10. Εν συντομία, η Ρεάλ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να ολοκληρωθούν οι δύο μεταγραφές».