Αθανασίου: «Πάμε για τον άθλο του 2013»

Αθανασίου: «Πάμε για τον άθλο του 2013»

Ο Γρηγόρης Αθανασίου επέστρεψε στον Εργοτέλη για να βοηθήσει στην επάνοδο της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Ο έμπειρος πορτιέρο δήλωσε αισιόδοξος με τη νέα προσπάθεια που ξεκινά, τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμα ενίσχυση ενώ πιστεύει πως οι Κρητικοί μπορούν πολύ εύκολα να επαναλάβουν τον άθλο του 2013.

Αναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio 104,2:

Για την αναφορά του στον Δημήτρη Παπουτσάκη: «Ξεχωριστά από την αγάπη που υπάρχει για τον σύλλογο, υπάρχει ξεχωριστή αγάπη στην οικογένεια Παπουτσάκη και ένα παραπάνω στον Δημήτρη που όλα τα βάρη έχουν πέσει πάνω του. Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχει η ομάδα και ο Δημήτρης ότι καλύτερο».

Για το αν βλέπει ομοιότητες με την σαιζόν 2012 – 2013: «Επαναλαμβάνεται η ιστορία. Εκείνη την χρονιά που έπεσε η ομάδα, έλειπα από την ομάδα για έναν χρόνο λόγω τραυματισμού. Κάναμε μεγαλη προσπάθεια, την ανεβάσαμε στην Σούπερ Λιγκ, πέφτει φέτος ο Εργοτέλης, εγώ έλειπα μια χρονιά στην Κύπρο και τώρα ελπίζω και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για να επαναλάβουμε εκείνο τον άθλο».

Για το τι χρειάζεται να γίνει ξανά ώστε ο Εργοτέλης να πρωταγωνιστήσει: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές από εκείνη την ομάδα. Όμως αν δεν πίστευα σε αυτήν την ομάδα, δεν θα ήμουν εδώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Το βλέπουμε εμείς, το βλέπει και η διοίκηση. Πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με ένα κράμα έμπειρων παικτών και νεαρών με πλούσιο ταλέντο ώστε να δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το πως νιώθει που είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες: «Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι μεγαλύτεροι νιώθουμε σαν μπαμπάδες αλλά αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα γιατί βοηθάμε τα νέα παιδιά με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας. Νομίζω ότι το κλειδί στην τελευταία χρόνια μας στην Football League είναι ένα δυνατό ξεκίνημα. Ένα δυνατό ξεκίνημα με καλά αποτελέσματα θα είναι το κλειδί για μια πετυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα».

Για την δυναμικότητα του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε ότι η ομάδα είναι δυνατή και ότι πάει για την άνοδο ώστε να μην υπάρχει χαλαρότητα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν ομάδες με μεγάλη δυναμικότητα όπως υπήρχαν ο Ηρακλής και ο Παναιτωλικός. Φαίνεται πως φέτος δεν υπάρχουν τόσο δυνατές ομάδες».

Για τα προβλήματα της περιόδου 2012 – 2013: «Αυτά τα προβλήματα μας συσπείρωσαν και μας έκαναν περισσότερο καλό παρά κακό. Ας ευχηθώ ότι αυτήν την χρονιά δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα και ότι θα έχουμε μια ομαλή χρονιά».

Για το τι χρειάζεται ακόμα ο Εργοτέλης: «Το μόνο αρνητικό που βλέπω στον Εργοτέλη είναι ότι έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και μένει κάτι λιγότερο από έναν μήνα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαστε πίσω αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Για την καθυστερημένη σέντρα: «Η καθυστέρηση του πρωταθλήματος είναι θετικό για εμάς γιατί θα βρούμε τον χρόνο ώστε να δεθούμε ως ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι η έναρξη θα μας βρει έτοιμους».

Για τους λόγους υποβιβασμού του Εργοτέλη: «Πόσες μεταγραφές έγιναν πέρυσι; Θεωρώ αδιανόητο για μια ομάδα όπως ο Εργοτέλης το να κάνει τόσες μεταγραφές. Δεν ξέρω με τι σκεπτικό και τι λογική έγιναν όλες αυτές οι ενέργειες και θεωρώ πως ήταν το κυριότερο λάθος που έφερε τον υποβιβασμό του Εργοτέλη».