Τσάνας: «Όταν είσαι τελευταίος, κοιτάς να ξεφύγεις από αυτό»

Τσάνας: «Όταν είσαι τελευταίος, κοιτάς να ξεφύγεις από αυτό»

Το τρένο της πρόκρισης στο Euro 2016 χάθηκε εδώ και καιρό και αυτό που θέλει πια η Εθνική είναι να βρει τον... εαυτό της.

Ο Κώστας Τσάνας στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό (7/9) ματς με τη Ρουμανία ζήτησε μια νίκη στον όμιλο για να ξαναμπεί σε ανοδική τροχιά:
«Η Ελλάδα και η Εθνική μας ομάδα αυτήν την στιγμή αυτό που έχει ανάγκη είναι να βρει τον εαυτό της. Μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε βαθμούς από αυτό το παιχνίδι. Αλλά αυτό που νομίζω ότι σαν ομάδα μπορούμε να απαιτήσουμε είναι μία εμφάνιση αντάξια του ονόματος της Εθνικής ομάδας. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν όλοι οι άλλοι στην Εθνική μας ομάδα και να μην πιστεύουμε εμείς» δήλωσε αρχικά υπηρεσιακός ομοσπονδιακός προπονητής.

Για την εικόνα που εισπράττουν οι Έλληνες φίλαθλοι είπε: «Αυτό που βλέπουν οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από αυτό που νιώθουμε εμείς. Υπάρχει απογοήτευση αυτήν την στιγμή τόσο στους φιλάθλους όσο και σε όλους εμάς που αποτελούμε την Εθνική ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που ποτέ δεν μπορείς να κοιτάξεις μπροστά, το μέλλον δηλαδή και να το μπερδεύεις με το παρελθόν. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία και την χαρήκαμε (σ.σ. την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού). Αλλά τώρα έχει αλλάξει αυτή η ομάδα και προσπαθούμε να βρούμε κάτι καλύτερο για το μέλλον».

Μιλώντας για την Ρουμανία πρόσθεσε: «Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο. Παραδοσιακά είναι μια σημαντική δύναμη. Εμείς βλέπουμε τη Ρουμανία σαν ένα σύνολο με περισσότερα πλεονεκτήματα απ' ό,τι μειονεκτήματα. Γίνεται πιο δυνατή στην έδρα της, παίκτες υψηλού επιπέδου και με έναν προπονητή που κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ και χρόνια».