Μπαρόχα: «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Μπαρόχα: «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Ο Αλέν Μπαρόχα δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι μέσω του πρωταγωνιστικού ρόλου του στην ΑΕΚ κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Βενεζουέλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πορτιέρο της «Ένωσης» στον τύπο της πατρίδας του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι παίζω στην ΑΕΚ, θα συνεχίσω να το απολαμβάνω και να προσπαθώ να μεγαλώσω τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο κι ως άνθρωπος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στην ομάδα που είμαι και στο πρωτάθλημα που είμαι. Το ζητούμενο ήταν και είναι να έχω συνέχεια, ώστε να έρθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Εθνική Βενεζουέλας.

Δεν είναι μόνο ο τερματοφύλακας, είναι όλες οι θέσεις. Είναι ένα σημαντικό βήμα, όταν συνεχίζεις την καριέρα σου στην Ευρώπη. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ένας στόχος που επετεύχθη. Είμαι χαρούμενος που είμαι βασικός τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στην Εθνική».

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη, όπου αγωνίζεται για πρώτη φορά: «Είναι πάνω κάτω, ίδιες οι απαιτήσεις και στην Ευρώπη. Ίσως το ποδόσφαιρο στη βάση του να είναι πιο τεχνικό, αλλά είναι ίδια η προπόνηση που κάνω. Η νοοτροπία είναι διαφορετική κι έχω μπει στο κλίμα. Η ΑΕΚ έχει μεγάλο όνομα, έχει μεγάλο ειδικό βάρος. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που παλεύει πάντα για το πρωτάθλημα. Νικήσαμε το πρώτο ματς στην έδρα μας, αναδειχθήκαμε ισόπαλοι στο δεύτερο που ήταν εκτός μέσα σε μία δύσκολη έδρα. Στόχος είναι να πάμε, βήμα-βήμα. Είμαι υπερήφανος που είμαι στην ΑΕΚ».