Όταν ο ΠΣΑΠ συνάντησε την Αναγέννηση Καρδίτσας

Όταν ο ΠΣΑΠ συνάντησε την Αναγέννηση Καρδίτσας

Η Αναγέννηση Καρδίτσας είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μέλη της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιρικών, συζητώντας διάφορα θέματα που αφορούν τους ποδοσφαιριστές.

Η ενημέρωση της θεσσαλικής ομάδας: «Δίπλα στους ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Καρδίτσας βρέθηκε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αποτελούμενη απο τον Πρόεδρο του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο και τον συνεργάτη του Συνδέσμου Κώστα Παπαδόπουλο.

Προς τους συναδέλφους της θεσσαλικής ομάδας, έγινε εκτενής αναφορά για το Εγγυητικό Ταμείο, που αποτελεί προτεραιότητα για τον Π.Σ.Α.Π., καθώς, με την υλοποίηση του θα σταθεί δυνατό να αποζημιώνονται οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των οποίων οι ομάδες υποβιβάζονται, για αγωνιστικούς κι οικονομικούς λόγους, σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την ενεργοποίηση της συμφωνίας που αφορά το Εγγυητικό Ταμείο, έχουν συνταχθεί, στην κατεύθυνση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Π.Σ.Α.Π., οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας, όπως κι όλοι οι αρχηγοί των ομάδων της Super League και της Football League.

Οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Καρδίτσας ενημερώθηκαν τόσο για τις βελτιώσεις στην ασφάλιση των ίδιων και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους όσο και για οφέλη που έχουν απο την δωρεάν χρήση της Νομικής Υπηρεσίας του Π.Σ.Α.Π.

Στους συναδέλφους τονίσθηκε η σημασία της νέας εκστρατείας της FIFPro, σε συνεργασία με την FIFA και την INTERPOL, κατά των προσυνεννοημένων αγώνων ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη πρόληψης κι αντιμετώπισης φαινομένων που έχουν σχέση με βία, ρατσισμό και ντόπινγκ.

Αναδείχθηκε, ακόμα, η δυναμική του προγράμματος Online Academy, μέσα από το οποίο οι ποδοσφαιριστές είναι σε θέση να αποκτήσουν Πανεπιστημιακό πτυχίο αθλητικού μάνατζμεντ, δίχως δική τους επιβάρυνση, με σπουδές εξ αποστάσεως.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι δράσεις του Π.Σ.Α.Π. στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, με τις προσπάθειες που καταβάλλει και συντονίζει ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο της εκστρατείας Γίνε Δότης Μυελού των Οστών και τις επισκέψεις μελών του Συνδέσμου σε σχολεία και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, με το σύνθημα Βάλε Τέρμα στη Βία».