Μπαξεβάνος: «Έχουμε τις παραστάσεις»

Μπαξεβάνος: «Έχουμε τις παραστάσεις»

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος ισχυρίστηκε πως ο Κισσαμικός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ΑΟ Χανιά, λίγο πριν το... ντέρμπι της Κρήτης.

Ο προπονητής των «δελφινιών» αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αγώνα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο φίλαθλος κόσμος των Χανίων θα απολαύσει τη συνάντηση των δύο γειτονικών συλλόγων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα κόουτς που φιλοξενούνται στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ:

Για το γεγονός ότι είναι τοπικό ντέρμπι το παιχνίδι και για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το ότι οι δυο ομάδες γνωρίζονται καλά: «Όντως είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, δεν είναι μόνο ότι παίζουν δύο ομάδες της Κρήτης, αλλά παίζουν δύο ομάδες του ίδιου Νομού. Είναι σημαντικό για εμάς ότι πρώτη φορά στην επαγγελματική κατηγορία βρισκόμαστε απέναντι στην ομάδα των Χανίων. Ότι γνωριζόμαστε, σίγουρα γνωριζόμαστε και οι ποδοσφαιριστές έχουν σχέσεις μεταξύ τους και έχουμε παίξει φιλικό με την ομάδα. Πάνω-κάτω όλες οι ομάδες γνωρίζονται.

Αν είναι θετικό ή αρνητικό θα το δείξει το παιχνίδι. Σημαντικό για εμάς είναι ότι ερχόμαστε από θετικό αποτέλεσμα και υπάρχει αυτοπεποίθηση στην ομάδα, αυτό είναι που μετράει πάρα πολύ. Παιχνίδι με παιχνίδι αρχίζουμε να βρισκόμαστε καλύτερα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι θα είναι ένα πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Τα Χανιά προέρχονται από ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό Βόλου και σίγουρα θα θέλουν να εκμεταλλευτούν και την έδρα τους. Είμαστε δυο ομάδες με τελείως διαφορετικούς στόχους η μία από την άλλη. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το χαρεί ο κόσμος των Χανίων πάνω απ' όλα και από εκεί και πέρα κάθε ομάδα να πάρει αυτό που αξίζει μέσα στο γήπεδο».

Για το αν έχει περισσότερο άγχος σαν γηπεδούχος ο ΑΟΧ: «Συνήθως πάντα το έχει περισσότερο ο γηπεδούχος. Είναι φυσιολογικό κι εμείς αν παίζαμε στην έδρα μας εμείς θα είχαμε το άγχος. Αλλά τα παιδιά έχουν παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια και δεν νομίζω ότι μετράει. Θα μετρήσει το πάθος, πιστεύω ότι θα είναι ένα κλασικό παιχνίδι Β' Εθνικής, όπως όλα τα άλλα, με δύναμη, με συγκέντρωση και θα κριθεί στο ποιος θα το θέλει περισσότερο».