Τσουκαλίδης: «Ανυπομονούμε για την ''πρώτη''»

Τσουκαλίδης: «Ανυπομονούμε για την ''πρώτη''»

Λίγο πριν την σέντρα του πρωταθλήματος Νέων της Football League, ο τεχνικός ηγέτης της Ακαδημίας του Αγροτικού Αστέρα, Γιώργος Τσουκαλίδης στάθηκε στις βλέψεις των «σταχυοφόρων» για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ: «Είναι το σημαντικότερο λειτούργημα ενός προπονητή. Οι διαφορές μεταξύ ακαδημίας και πρώτης ομάδας είναι τεράστιες. Προσπαθούμε να μυήσουμε τα παιδιά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με οργάνωση και προγραμματισμό, ώστε αυτή η μετάβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και παραγωγική»

-Η μεγάλη διαφορά του φετινού πρωταθλήματος Νέων με τα προηγούμενα είναι ότι χωρίζεται μόλις σε δύο ομίλους και οι αποστάσεις για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις θα είναι μεγαλύτερες.

«Αυτό για τους νεαρούς αθλητές είναι κάτι πρωτόγνωρο και μία τεράστια πρόκληση. Οι ποδοσφαιριστές θα δοκιμαστούν σε πιο δύσκολες συνθήκες, θα συγκεντρώσουν νέες εμπειρίες και όλα αυτά θα τους βοηθήσουν να ωριμάσουν. Μπορεί λόγω των μεγάλων αποστάσεων να αυξάνεται ταυτόχρονα και ο βαθμός δυσκολίας, όμως μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ετοιμάσουμε ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα».

-Για την πρώτη αγωνιστική ο Αγροτικός Αστέρας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (στις 14:30, στο Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου) τη Λαμία και ο Γιώργος Τσουκαλίδης επισημαίνει ότι η ομάδα του στοχεύει στη νίκη και γενικότερα σε μία θετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα Νέων.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Μέσα από τις προπονήσεις τοποθετούμε κίνητρα στα παιδιά, έχοντας ως πρωτεύον στόχο τη νίκη μέσα από τη σωστή προετοιμασία. Μετά από μήνες δουλειάς είναι φυσιολογικό ότι ανυπομονούμε για την πρώτη αγωνιστική και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που μπορούν τα παιδιά να εφαρμόσουν νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας».