Αμανατίδης: «Καινούργια τάση ο Αιγινιακός»

Αμανατίδης: «Καινούργια τάση ο Αιγινιακός»

Ο Περικλής Αμανατίδης χαρακτήρισε νέα τάση τον Αιγινιακό, λέγοντας πως χάρη στην προσπάθεια των ανθρώπων που στελεχώνουν τον σύλλογο το ποδόσφαιρο που παίζει έχει αναβαθμιστεί.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως θα γίνει σκληρή «μάχη» ανάμεσα στις ομάδες για το ποια θα κόψει πρώτη το νήμα στο δεύτερο όμιλο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτή θα είναι ο Αιγινιακός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Metrosport:

«Υπάρχουν ειδικές συνθήκες, αλλά δεν είναι μία ειδική αποστολή η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αιγινιακού, γιατί αναλαμβάνω αρκετά νωρίς με ένα αντικειμενικά ποιοτικό ρόστερ, που αν του δοθεί το κίνητρο μπορεί να πετύχει το στόχο το πρωταθλητισμού.

Δεν είμαι ούτε μου αρέσει να είμαι προπονητής ειδικών αποστολών. Είναι συγκυρία να βρίσκονται τέσσερις ομάδες από την Πιερία στην ίδια κατηγορία, αλλά εκτιμώ ότι είναι θετική συγκυρία. Αυτό δείχνει ότι η Πιερία είναι ένας ποδοσφαιρικός νομός.

Ο Πιερικός είναι ο μεγάλος Πιερικός που έχει βγάλει τόσους μεγάλους παίκτες, αλλά ο Αιγινιακός είναι μία καινούρια τάση, που έχει κάνει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια και η προσπάθεια που έχει γίνει αξίζει προσοχής όσο και οι άνθρωποι που την έχουν κάνει.

Θα κυνηγήσω το στόχο της ανόδου. Έχω μάθει στον εαυτό μου να βάζω δύσκολα. Δεν φοβάμαι τις λέξεις και θεωρώ αποτυχία τη μη επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Είναι πολύ καλό το επίπεδο της κατηγορίας. Τουλάχιστον έξι ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο και τουλάχιστον δέκα στη μέρα τους μπορούν να προκαλέσουν ζημιές σε όσες ομάδες θεωρούνται καλύτερες. Εκτιμώ ότι το νήμα αυτού του ομίλου θα κοπεί αργά, σε σχέση πάντα με άλλων ομίλων, όπως με τον πρώτο όμιλο, για παράδειγμα, όπου ο Άρης έχει ένα προβάδισμα.

Σε επίπεδο ακαδημιών πρέπει να κινούνται όλες οι ομάδες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και ακόμα περισσότερο ομάδες που γεωγραφικά έχουν τη θέση που έχει το Αιγίνιο.

Υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές που κοσμούν ομάδες του εξωτερικού και έχουν προέλθει από ακαδημίες. Ο Αιγινιακός έχει ποδοσφαιριστή που παίζει αυτή τη στιγμή σε ομάδα της Ελβετίας, αλλά και άλλους νεαρούς παίκτες που θα απασχολήσουν το πανελλήνιο τα επόμενα χρόνια.

Εγώ πιστεύω στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και το έχω αποδείξει στην καριέρα μου, όπως για παράδειγμα στον Αγροτικό Αστέρα, όπου είχα δημιουργήσει μία ομάδα αμιγώς ελληνική, χωρίς ξενοφοβικές τάσεις».