Σκίμπε: «Είμαι υπερήφανος... θα δώσω την ψυχή μου»

Σκίμπε: «Είμαι υπερήφανος... θα δώσω την ψυχή μου»

Ο Μίκαελ Σκίμπε δήλωσε υπερήφανος που θα δουλέψει ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, ενώ δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της ΕΠΟ που τον εμπιστεύτηκαν για τη θέση αυτή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Μεγαλύτερή μου εμπειρία και ευχαρίστηση ήταν όταν δούλευα στην Εθνική Γερμανίας με τον Ρούντι Φέλερ. Γνωρίζω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη έκπληξη και επιτυχία όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004. Αυτός ήταν και ένας λόγος που ήρθα στην Ελλάδα.

Είμαι υπερήφανος που θα δουλέψω ως προπονητής στην Εθνική Ελλάδας. Είναι γενικά τιμή σε οποιονδήποτε προπονητή να δουλεύει σε μια Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ που με επέλεξε να είμαι στην Εθνική. Θέλω να την καθοδηγήσω ξανά στις επιτυχίες και φυσικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Υπόσχομαι ότι οι Έλληνες παίκτες θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο», τοποθετήθηκε αρχικά.

Όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στο γεγονός ότι έχει συνεργαστεί με Έλληνες ποδοσφαιριστές στο παρελθόν: «Ναι έχω δουλέψει με Έλληνες, στην Άιντραχτ, όπως τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τον Αμανατίδη και τον Γκέκα».

Για τον συμπατριώτη του, Ότο Ρεχάγκελ: «Ήθελα πρώτα να συμφωνήσω με την Ομοσπονδία και μετά να του μιλήσω. Ακόμα δεν έχω μιλήσει μαζί του. Πάντα έλεγα τα καλύτερα για αυτόν».

Για αν έχει την ίδια φιλοσοφία με τον πρώην Ομοσπονδιακό τεχνικό: «Η φιλοσοφία εξαρτάται από την ποιότητα των παικτών. Πρέπει να έχουμε δυνατή άμυνα και να σκοράρουμε».