Βέρτζος: «Ευλογία Θεού που είμαι εδώ»

Βέρτζος: «Ευλογία Θεού που είμαι εδώ»

Ο Άγγελος Βέρτζος υποστήριξε πως η ΑΕΛ έχει μεγάλη δυναμική και είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Ωστόσο ανέφερε πως η «Βασίλισσα» θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Super League, καθώς στην Ελλάδα τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Φυσικά δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του κόσμου που φέτος βρίσκεται ενωμένος στο πλευρό της ομάδας, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Ράτκο Ντόστανιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συχνότητα του ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την φετινή πορεία της ΑΕΛ: «Η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική. Όλοι ξέρουν τι σεβασμό εμπνέει αυτή η ομάδα για όσα έχει κάνει στο παρελθόν».

Για τον κόσμο: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κάθε χρόνο πεθαίνει όλο και πιο πολύ, γιατί ο κόσμος δεν το εκτιμάει όσο πρέπει. Στην Λάρισα δεν ισχύει αυτό. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και θέλει να τη βλέπει ψηλά, παρότι τα τελευταία χρόνια δεν τη βλέπει στην μεγάλη κατηγορία. Φέτος ειδικά στέκεται ακόμα περισσότερο στο πλευρό μας, γιατί πιστεύει στο όνειρο να τη δει να επιστρέφει».

Για το ότι θεωρείται φαβορί για την άνοδο: «Στην Ελλάδα εύκολα βγαίνουν συμπεράσματα και πρωταθλητές. Για να μείνεις εκεί που είσαι πρέπει να δουλεύεις συνεχώς και να μην ακούς αυτά που λέγονται. Είναι μια καλή αρχή. Πρέπει να δουλεύεις και να μη στέκεσαι σε συμπεράσματα».

Για την δυνατή άμυνα: «Σίγουρα κάτι δείχνει. Κυρίως την ομαδική προσπάθεια. Όπως έχουνε καλή επίθεση, έχουμε και καλή άμυνα. Όλα λειτουργούν σωστά. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, προσηλωμένοι στο στόχο μας. Είμαστε μια νέα ομάδα, δεν πρέπει να ξεφεύγουμε απ' αυτή τη λογική».

Για τον Ράτκο Ντόστανιτς: «Τον είχα προπονητή και στη Βέροια. Δεν χρειάζεται να πω πολλά γι' αυτόν. Υπάρχει σεβασμός για την καριέρα του. Έχει δημιουργήσει καλό κλίμα στην ομάδα, φαίνεται ότι ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Δεν έχω να πω πολλά λόγια. Όλα φαίνονται στο γήπεδο».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα: «Είναι ευλογία θεού να βρίσκομαι σ' αυτήν την ομάδα. Το γήπεδο, οι προπονητικές εγκαταστάσεις, είναι απ' τις καλύτερες που έχω συναντήσει. Πέρασα και απ' τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, από τότε έχω να δω τέτοια πολυτέλεια. Πέρασα από πολλά «σχολεία» που δεν παρείχαν ούτε τα αυτονόητα. Αν και είμαστε στη Football League, ανήκουμε σε καλύτερη κατηγορία και νιώθω ποδοσφαιριστής. Σε άλλες ομάδες αγωνίζονται οι παίκτες για τα αυτονόητα, όπως το μισθό τους. Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα».