Τσουκαλίδης: «Πιο σημαντική η πρόοδος από τα αποτελέσματα»

Τσουκαλίδης: «Πιο σημαντική η πρόοδος από τα αποτελέσματα»

Ο τεχνικός της Κ20 του Αγροτικού Αστέρα, Γιώργος Τσουκαλίδης, μίλησε για το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα Νέων της Football League ΟΠΑΠ.

Οι «μικροί» της «πράσινης» Π.Α.Ε. έχουν πραγματοποιήσει τρεις συνεχόμενες νίκες από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, επικρατώντας της Λαμίας (εντός, με σκορ 2-1), της Α.Ε.Λ. (εκτός, με σκορ 2-1) και το περασμένο Σάββατο του Ολυμπιακού Βόλου με σκορ 3-0 στο «Δημήτρης Κοντικάκης».

Ο Γιώργος Τσουκαλίδης εξήγησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ το λόγο που δεν τον εξέπληξε η ορμητική είσοδος της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

«Η Κ20 του Αγροτικού Αστέρα δουλεύετε εντατικά ήδη από πέρσι και βαδίζει πάνω στις βάσεις που έχουν μπει εδώ και καιρό. Συνεπώς, δεν με εκπλήσει το δυναμικό ξεκίνημα της, γιατί το θεωρώ ως μία συνέχεια της περσινής της πορείας. Είμαι σίγουρος για τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μου και τη σκληρή δουλειά που καταβάλουν σε κάθε προπόνηση»

Ο τεχνικός της Κ20 του Αγροτικού Αστέρα τόνισε επίσης, ότι περισσότερο από τις νίκες αξίζει να σταθεί κανείς στην απόδοση της ομάδας του.

«Αυτό που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι η απόδοση των παιδιών, η πρόοδος που δείχνουνε και η διάθεση τους στις προπονήσεις. Κύριο μέλημα μας είναι να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι αθλητές, πιο ώριμοι χαρακτήρες και ταυτόχρονα μία συμπαγής ομάδα. Αυτοί είναι οι βασικοί μας στόχοι και δεν επιθυμούμε να εγκλωβίσουμε τη σκέψη μας γύρω από τα αποτελέσματα»

Το περασμένο Σάββατο, η «πράσινη» Κ20 έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, με την επιθετική γραμμή να πετυχαίνει τρία γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου. Ωστόσο, ο Γιώργος Τσουκαλίδης έμεινε εξίσου ικανοποιημένος από τη συνολική αγωνιστική πειθαρχία, τη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το «μηδέν» στα μετόπισθεν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

«Παρά το νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών της, βλέπω αρκετή ωριμότητα και τακτική πειθαρχία σε αυτή την ομάδα. Αυτά είναι στοιχεία που μας τα έχει εμπνεύσει η πρώτη ομάδα, η οποία λειτουργεί για εμάς ως παράδειγμα και από αυτή μαθαίνουμε»

Ως πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός του Αστέρα, ο coach καταλαβαίνει πολύ καλά τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η πρώτη ομάδα αυτή την περίοδο, τονίζοντας την απόλυτη βεβαιότητα του ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο και ότι σύντομα θα ανακάμψει.

«Πιστεύω πάρα πολύ στη δουλειά που γίνεται στην πρώτη ομάδα από τον Παναγιώτη Διλμπέρη και αυτό που με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον είναι η καλή αγωνιστική λειτουργία της, η οποία αδικείται από τα αποτελέσματα. Την Κυριακή το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο είναι δύσκολο, αλλά ο Αγροτικός Αστέρας μπορεί να το κερδίσει και πιστεύω ότι θα το κάνει. Ελπίζω οι φίλαθλοι μας να έρθουν στο γήπεδο, γιατί η συμπαράσταση τους είναι πολύτιμη για όλους όσους φορούν αυτή τη φανέλα. Ο κόσμος δίνει ενέργεια στην πρώτη ομάδα και ταυτόχρονα εμπνέει τους νέους να αγαπήσουν το σύλλογο και να θελήσουν κάποια μέρα να αγωνιστούν γι' αυτόν».