ΑΕ Σπάρτη: Το μπαλάκι στην ΕΠΟ για το ματς με τον Κανάρη –Το χρονικό της μεγάλης οδύσσειας

ΑΕ Σπάρτη: Το μπαλάκι στην ΕΠΟ για το ματς με τον Κανάρη –Το χρονικό της μεγάλης οδύσσειας

Η αποστολή της ΑΕ Σπάρτη επέστρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής στη βάση της μετά τον απαγορευτικό απόπλου των πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου.

Οι Κυπελλούχοι Λακωνίας ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστούν σήμερα στη Χίο με τον Κανάρη Νενήτων για την 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος αλλά το παιχνίδι αναβλήθηκε και η ΕΠΟ θα ορίσει μέσα στις επόμενες μέρες νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Η οδύσσεια της ΑΕ Σπάρτη βέβαια δεν είχε προηγούμενο και η χθεσινή εμπειρία θα μείνει σίγουρα αξέχαστη στους παίκτες. Εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των αγροτών οι Λάκωνες ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου για τον Πειραιά μέσω περιφερειακών οδών. Μετά από πολύωρο ταξίδι έφτασαν στο λιμάνι λίγο μετά τις 9 μ.μ. το βράδυ και ετοιμαζόντουσαν για επιβίβαση στο πλοίο «Αριάδνη». Εκείνη την ώρα όμως η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για νότιο Ιόνιο, θάλασσα Κυθήρων, Κρητικό, Καρπάθιο, νοτιοδυτικό Αιγαίο, Ικάριο, Θάλασσα Ρόδου και Σάμου, Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα και Κεντρικό Αιγαίο. Παράλληλα το λιμενικό απαγόρευσε τον απόπλου για Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Οι παίκτες της ΑΕ Σπάρτη όμως επιβιβάστηκαν κανονικά με την ευχή να αρθεί το απαγορευτικό. Μετά από αναμονή πέντε ωρών στις καμπίνες του πλοίου, και αφού δόθηκε εγγράφως το «απαγορευτικό» η ομάδα πήρε τελικά την απόφαση να επιστρέψει στη Σπάρτη. Οι ελπίδες αναχώρησης για Χίο βέβαια ήταν ελάχιστες μιας και η άρση του απαγορευτικού έγινε στις 11 το πρωί της Κυριακής.