Εργοτέλης: Ο Βρέντζος προχωράει για τη Γ Εθνική

Εργοτέλης: Ο Βρέντζος προχωράει για τη Γ Εθνική

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιώργου Βρέντζου φαίνεται ότι έχουν και συνέχεια αφού σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμεί να αναλάβει το τιμόνι του Εργοτέλη και στην Γ Εθνική.

Μετά από συνεχείς επαφές με έγκριτους νομικούς αλλά και κύκλους της ΕΠΟ, τόσο από την διοίκηση του Ερασιτέχνη όσο κι από παράγοντες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμπλακούν διοικητικά όπως ο Γιώργος Βρέντζος, φαίνεται να ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο.

Βάσει του νέου ΚΑΠ και της αθλητικής αλλά και γενικότερης νομοθεσίας, πρέπει να θεωρείται δεδομένο (ακόμα κι αν χρειαστεί να διεκδικηθεί νομικά) ότι ο Εργοτέλης θα έχει τελικά την δυνατότητα να συμμετέχει στην Γ' Εθνική για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και μάλιστα με δικαίωμα άμεσου προβιβασμού. Επιπλέον, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχει καμιά αγωνιστική (π.χ. αφαίρεση βαθμών) ή άλλη (π.χ. απαγόρευση ενασχόλησης για μετόχους/διοικούντες της ΠΑΕ) συνέπειες. Κι αυτό γιατί το σχετικό άρθρο του νέου ΚΑΠ (παράρτημα, άρθρο 3) ρητά αναφέρει ότι ισχύει από την περίοδο 2016-17.

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι το θέμα των χρεών που θα κληρονομήσει η νέα ΠΑΕ Εργοτέλης όταν με το καλό δημιουργηθεί. Θα επιβαρυνθεί με το 50% των ποδοσφαιρικών – κι όχι συνολικών – χρεών της παλιάς ΠΑΕ που θα έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τον προβιβασμό του Εργοτέλη σε επαγγελματική κατηγορία (Β' Εθνική) όπως αναφέρει ο νέος ΚΑΠ (παράρτημα, άρθρο 4); Ή μήπως η νέα ΠΑΕ θα απαλλαγεί από κάθε υποχρέωση της παλιάς βάσει της αθλητικής αλλά και γενικότερης νομοθεσίας; Αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει μετά από προσφυγή στα αρμόδια όργανα και θα χρειαστεί ισχυρή νομική εκπροσώπηση (παρόμοια με αυτή του ΟΦΗ που επρόκειτο για σαφώς ευκολότερη υπόθεση). Το θέμα των χρεών λοιπόν, σε αντίθεση με την κατηγορία και τις αγωνιστικές συνέπειες, δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα. Κι αυτό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα δεδομένου ότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο όσων σκέφτονται ν' ασχοληθούν διοικητικά με τον Εργοτέλη.

Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Γιώργου Βρέντζου αναφέρουν ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ν' αναλάβει μαζί με τους συνεργάτες του άμεσα τα ηνία του Εργοτέλη, ακόμα και με το ρίσκο να πρέπει στο μέλλον να καλύψει τα παραπάνω χρέη. Βάσει των στοιχείων που έχει λάβει από το λογιστήριο της ΠΑΕ, τα συνολικά ποδοσφαιρικά χρέη (οφειλές προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, τεχνικό τιμ, ομάδες, μάνατζερς, ΕΠΟ, FIFA, UEFA κλπ.) της ΠΑΕ Εργοτέλης ανέρχονται περίπου στο ποσό του 1,5 εκ. ευρώ. Με βάση το 50% που – ενδεχομένως – θα επιβαρυνθεί η νέα ΠΑΕ αλλά και της τελεσιδικίας των οφειλών (π.χ. κάποια χρέη μπορεί να έχουν παραγραφεί), ο Γ. Βρέντζος εκτιμά ότι τα χρέη που θα κληρονομήσουν αυτός κι οι συνεργάτες του δεν θα ξεπερνάνε τις 500.000 ευρώ. Κι αυτό το ποσό, μαζί με άλλα 2-2,5 εκ. τα οποία θεωρεί ότι θα χρειαστούν για να επιστρέψει ο Εργοτέλης στην Super League μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, φαίνεται να το έχει εξασφαλίσει ο Γ. Βρέντζος (ή να είναι κοντά στο να τα καταφέρει).

Αυτό που περιμένει ο Γ. Βρέντζος, όπως κι όλοι οι ενδιαφερόμενοι, είναι αφενός την απάντηση της ΕΠΟ σχετικά με την κατηγορία που θα μπορεί να συμμετέχει ο Εργοτέλης την επόμενη σεζόν κι αφετέρου το ξεκαθάρισμα των ποδοσφαιρικών χρεών της ΠΑΕ. Με το που γίνουν αυτά, θα είναι σε θέση να καταθέσει επίσημη κι αναλυτική πρόταση στο ΔΣ του Ερασιτέχνη, από το οποίο θα ζητήσει την άμεση προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης που θ' αναλάβει συνολικά τις τύχες του Εργοτέλη.

Πηγή: athleticradio.gr